• Головна
  • У Львові обмежать швидкість руху електросамокатів: що відомо
10:05, 11 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові обмежать швидкість руху електросамокатів: що відомо

У Львові обмежать швидкість руху електросамокатів: що відомо

У Львові обмежать швидкість руху електросамокатів до 20 км/год. А в парках та в пішохідній зоні – до 15 км/год. Ці та інші зміни врегулювали у Меморандумі про співпрацю між містом та операторами послуг прокату електросамокатів у Львові.

Текст Меморандуму затвердив виконком Львівської міської ради. Обмеження швидкості встановили, щоб убезпечити водіїв самокатів, пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Про це повідомила Львівська міська рада.

"Ми домовилися про автоматичне встановлення обмеження швидкості руху для прокатних електросамокатів до 20 км/год. А в окремих локаціях, зокрема, в парках, скверах, пішохідних зонах їх швидкість не може перевищувати 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати", — каже директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

У центрі міста та в районі залізничного вокзалу визначили 79 окремих місць для ранкового старту електросамокатів. Локації будуть відповідно промарковані. За використання цих місць компанії, які здають самокати в оренду, сплачуватимуть гроші до міського бюджету.

"Зважаючи на те, що більшість прокатних сервісів призупинять свою роботу у листопаді, то деякі пункти цього Меморандуму будуть діяти вже з наступного сезону. Йдеться, до прикладу, про облаштування місць для розміщення/розвантаження електросамокатів", — уточнює керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Також у документі зафіксували вимоги до технічного стану електросамокатів. Вони мають бути обладнані активним білим світлом спереду, червоним світлом ззаду та сигналом "СТОП", а також світлоповертальними елементами на корпусі. Операторам рекомендують, аби кожен електросамокат мав унікальний ідентифікаційний номер та був обладнаний спідометром.

Крім того, фірми закликають страхувати кожного користувача на випадок травм при використанні самокату на суму від 100 000 гривень. Страхування має покривати витрати на медичну допомогу та шкоду, завдану іншим людям. Користуватися електросамокатами можуть люди з 14 років.

Читайте також: У Львові на роботу шукають контролерів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#електросамокати #самокати_у_львові #правила #електросамокати_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...