• Головна
  • В ЛМР повідомили, скільки тюльпанів з Нідерландів висадять у Львові
15:10, 9 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

В ЛМР повідомили, скільки тюльпанів з Нідерландів висадять у Львові

В ЛМР повідомили, скільки тюльпанів з Нідерландів висадять у Львові

100 тисяч цибулин тюльпанів 15 нових сортів та ще близько 8 тисяч мускарів – усе це цьогоріч Львову передадуть Нідерланди. Тож наступного року у місті знову цвістимуть тюльпани.

Почесний консулом України у Нідерландах Еміль де Севрен Жаке приїхав з делегацією до Львова та зустрівся з мером міста Андрієм Садовим.

«Наступного року наше місто теж буде прикрашене тюльпанами. Цьогоріч нам подарують 100 тисяч цибулин. Вони будуть висаджені по усіх районах міста. Дякуємо Нідерландам за те, що допомагаєте робити наше місто ще красивішим», – розповів Андрій Садовий.

Як пояснили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради, минулорічні тюльпани, висаджені вдруге, вже не будуть мати такого рясного врожаю і зацвітуть не більше як на половину. Тож ще минулоріч Нідерланди вирішили передати місту нові цибулини тюльпанів, щоб висадити нові, красиві квіти у найважливіших локаціях міста.

«Квіти вже прямують до України і за тиждень-два будуть у Львові. Наступного року квіти будуть цвісти по цілому місту. Більшість локацій з тюльпанами залишаться ті самі, що й минулоріч, але ми разом із садівниками та районними адміністраціями обрали ще кілька нових місць, де висадять квіти», – розповіла Оксана Луцко, заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Нагадаємо, минулого року Нідеранди передали Львову 125 тисяч тюльпанів 10 різних сортів та додатково ще 100 тисяч цибулин окремо для Стрийського парку. Квіти посадили на понад 60 локаціях Львівської громади: на вулицях, у скверах, парках та приєднаних громадах.

Читайте також: Погода у Львові на тиждень: мінлива та капризна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #тюльпани_Львова #Нідерланди_обіцяють_тюльпани_для_Львова #Львів_місто_тюльпанів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...