• Головна
  • За оборудку на 700 тисяч гривень на Львівщині судитимуть посадовця оборонного підприємства
11:48, 4 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

За оборудку на 700 тисяч гривень на Львівщині судитимуть посадовця оборонного підприємства

За оборудку на 700 тисяч гривень на Львівщині судитимуть посадовця оборонного підприємства

Контррозвідка Служби безпеки ліквідувала злочинну схему поставки неякісних комплектуючих до військової техніки на одному із стратегічно важливих об’єктів Львівщини.

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області.

Мова йде про оборудку організовану посадовцем відділу технічного контролю оборонного підприємства та представником фірми підрядника. Ділки розробили схему постачання запчастин до військової техніки в обхід умов тендерної закупівлі.

За даними слідства, підприємство отримало продукцію, яка по факту не відповідає технічним та якісним характеристикам, що заявлені в тендері. А саме, під виглядом дороговартістих деталей посадовець відділу контролю оборонного заводу приймав на баланс комплектуючі, в сотні тисяч гривень дешевші, аніж зазначені в закупівлі.

Лише за одним епізодом встановлено, що злочинна схема нанесла збитків державі на майже 700 тисяч гривень. Ініційована спецслужбою комплексна експертиза також підтвердила, що закуплені комплектуючі унеможливлюють їх використання за призначенням.

Фігуранту - посадовцю підприємства повідомлено про підозру за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до п'яти років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #СБУ #оборудка_на_оборонному_підприємстві #підрив_обороноздатності #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...