• Головна
  • У Львові люди встануть у фігуру прапора. Так відзначать однойменне свято (ФОТО)
10:37, 21 серпня 2013 р.

У Львові люди встануть у фігуру прапора. Так відзначать однойменне свято (ФОТО)

У п’ятницю, 23 серпня, напередодні святкувань Дня Незалежності України, у Львові відзначатимуть День Державного Прапора та День вишиванки. Тож працівники Львівської міської ради традиційно одягнуть вишите вбрання. В мерії закликають усіх містян та гостей Львова долучитись до цієї традиції та вдягнути національний стрій. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

DSC_8989

 

«На День Прапора прийдімо на роботу у вишиванках! Не на урочистості, святкування, концерт чи фестиваль, а саме на роботу. Це добрий спосіб єднання українців, які на щодень мають різні суспільні ролі, уподобання, погляди. Так ми пригадуємо і демонструємо велику спільну частину нашої ідентичності, почуваємо себе громадою», – наголошує заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Свято вишиванки таким чином відзначатимуть вже восьмий рік поспіль. Вперше у Ратуші традиція була започаткована у 2007 році.

Довідка

Як відомо, 23 серпня2004 року Президент України підписав Указ № 987/2004 «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено в Україні нове свято – День Державного Прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...