• Головна
  • До Львова на Форум видавців приїде Олаф Кюль
08:38, 20 серпня 2013 р.

До Львова на Форум видавців приїде Олаф Кюль

На 20. Форум видавців у Львові завітає німецький письменник, журналіст і перекладач Олаф Кюль. Олаф є відомим літературним критиком і рецензентом, який спеціалізується на творах авторів країн Східної Європи. На 20. Форумі Видавців у Львові він візьме участь у редакційних візитах, організованих у межах проекту Book Platform, спрямованого на розвиток книжкового середовища України, Вірменії та Грузії.

Окрім цього Олаф Кюль проведе воркшоп для учасників Школи літературної критики та книжкової журналістики "Контекст-2".

Олаф Кюль здобув освіту у Берлінському Вільному університеті, де паралельно вивчав славістику та історію Східної Європи. Після закінчення університету зайнявся літературним перекладом з польської (Анджей Стасюк, Дорота Масловська та ін.), російської (Аркадій Бабченко, п'єси Ганни Яблонської, Олександр Кабаков) і української (Андрій Бондар, Юрій Андрухович та ін.) мов.

З 1988 року почалася його кар’єра у Сенатській канцелярії. З 1996 р. Олаф обіймає посаду першого радника мера Берліна зі зв'язків з країнами колишнього Радянського Союзу. Велику увагу письменник приділяє політичній ситуації у країнах Східної Європи, до сучасних політиків ставиться критично.

У 2005 році Олафа Кюля відзначають перекладацькою премією Карла Дедеціуса, пізніше – Німецькою премією молодіжної літератури. У 2011 році він отримує докторську стипендію ім. Августа-Вільгельма Шлегеля з поетики перекладу у Берлінському Вільному університеті, згодом – стипендію «Долаючи кордони» Фонду ім. Роберта Боша. Письменник вирушає у подорож до Сибіру, результатом цієї подорожі стає книга «Мертві тварини» («Tote Tiere»). Дебютний роман викликав великий дисонанс і став приводом для дискусій і обговорення у літературних колах.

Свій новий роман, сюжет якого розгортається у Києві, письменник обіцяє завершити до осені. 

 Проект Book Platform реалізовується фондом Next Page (Болгарія) за підтримки програми «Культура» Східного Партнерства Європейського союзу спільно з Громадською організацією «Форум видавців» (Україна), Національною асоціацією видавців (Вірменія) та Асоціацією видавців Грузії (Грузія).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...