• Головна
  • Любко Дереш презентує нову книгу на Форумі видавців у Львові
15:51, 19 серпня 2013 р.

Любко Дереш презентує нову книгу на Форумі видавців у Львові

Нова книжка Любка Дереша – "Миротворець" – складається з двох повістей та оповідання. Це дуже дивна історія, сумна та загадкова. Вона не має ані свідків, ані спостерігачів, але ж звідкись ми її знаємо. Що насправді спричинило дивовижне перетворення молодого аспіранта Віденського університету, лінгвіста, безтурботного молодика Стефана Лянґе, що занурило його у чужу долю, піднесло аж до самого Бога, а відтоді призвело до його кінця чи-то початку?

«…Сім, шість, п’ять…» – зворотний відлік. За якусь мить світ розколеться на до й після. І тієї ж самої миті, після грандіозного спалаху, на який так довго чекала купка науковців і військових, розколеться навпіл світогляд Роберта Оппенгеймера – творця та руйнівника. Хто він – містер Оппенгеймер? Геніальний науковець? Філософ-спостерігач? Миротворець чи той, що несе смерть?

Що в нього було? Та все, що потрібно віндсерферові, – вітер, ідеальні хвилі на Акабській затоці, невблаганне єгипетське сонце та черговий косяк, що забезпечить неперевершений кайф, ну й, звісна річ, дошка й вітрила. Тож що трапилося, друже, звідки з’явився той внутрішній голос із його прямими запитаннями, що, здається, йде з самого серця? І ось тут з’являється страх, а з ним боягузливе бажання втекти. Тримайся, герою, якщо ти дійсно герой. Може, саме час зустрітись із собою, справжнім собою у власному серці.

Генії та герої завжди самотні.

 Довідка

Любко Дереш народився у Львові, закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка за фахом бухгалтера. Дебютував у віці 17 років романом «Культ», що вийшов друком у видавництві «Кальварія». Мешкає та працює там, куди заносить його доля. За останні роки Дереш мандрував російським Заполяр'ям, Калмикією, Киргизстаном, побував у Індії, мешкав на Південному Синаї в Єгипті. Вивчає духовні традиції світу, є членом Всесвітньої ліги «Розум поза наркотиком», входить до складу журі Національного грантового конкурсу «Інтелектуальний капітал України».

Автор двох книжок для дітей молодшого віку, оповідань та есе, семи романів: «Культ», «Поклоніння ящірці» , «АРХЕ», «Намір!», «Трохи пітьми», «Голова Якова» та «Остання любов Асури Махараджа».

Твори Любка Дереша виходили перекладом у Польщі, Німеччині, Франції та Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...