• Головна
  • Яким буде новий навчальний рік у Львові: добірка нововведень
15:43, 27 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Яким буде новий навчальний рік у Львові: добірка нововведень

Яким буде новий навчальний рік у Львові: добірка нововведень

Наближається осінь та новий навчальний рік. Цьогоріч на навчання вийдуть не лише студенти, а й школярі. Вже 1 вересня учні у Львові та області повернуться за свої парти.

Раніше на брифінгу керівник міського управління освіти Андрій Закалюк повідомив, що цього року близько восьми тисяч дітей вперше сядуть за парти львівських шкіл - це майже стільки ж першокласників, як і минулого року. У львівських школах діти будуть вчитись у звичному форматі – офлайн, проте формат навчання кожна школа визначатиме індивідуально з урахуванням можливостей шкільного укриття. Крім того, з 1 вересня школярів Львова чекає низка нововведень.Журналістка 032.ua пропонує з ними ознайомитись, зокрема йдеться про навчання без телефонів, термінали в їдальнях, уроки парама, тощо.

Заборона використовувати телефони

З 1 вересня у школах Львова ініціюватимуть заборону для учнів використовувати мобільні телефони. Такі дії покликані створити умови для спілкування дітей з однолітками та уникнути зайвого відволікання від навчального процесу. У кожній школі буде свій формат, як це працюватиме.

"Ми хочемо максимально скоротити користування мобільними телефонами. Це не стосуватиметься випадків, коли потрібно зв’язатися з батьками чи навчального процесу, коли телефони замінюють підручники. Це важливо, щоб контролювати кількість часу, який діти проводять в телефоні, і власне контент, який вони там споживають. Ми опираємось на дослідження ЮНЕСКО, досвід шкіл за кордоном чи приватних навчальних закладів, де це вже працює. Можна залишати телефони у вчителя і батьки у разі потреби контактують з ними. Можна запропонувати учням під час навчання користуватися кнопковими телефонами, та інше", – сказав Андрій Закалюк.

Оцінок за творчі предмети не буде

Управління освіти рекомендувало педагогічним радам шкіл відмовитися від оцінювання таких предметів як образотворче мистецтво, трудове навчання, музика та, можливо, фізкультура. Така пропозиція має на меті дати можливість учням творчо підходити до виконання завдань із цих предметів та розкривати свій творчий потенціал.

Яким буде новий навчальний рік у Львові: добірка нововведень, фото-1

Уроки парами для старшокласників

Розклад уроків для учнів старших класів складатимуть у такий спосіб, щоб, за можливості, предмети були розставлені парами (по 2 уроки одного предмету поспіль). Це робитимуть для того, щоб на один день учні готуватись до меншої кількості предметів.

Термінали в їдальнях

У шкільних їдальнях буде можливість розраховуватись банківськими картками. Зараз це буде діяти у кількох навчальних закладах, але з січня має охопити всі школи МТГ. З наступного року це буде обов’язковою умовою у тендерних документаціях, тож всі надавачі послуг, які займаються харчуванням у шкільних їдальнях, будуть зобов’язані це організувати у всіх школах.

Замість квітів на 1 вересня – донат на UNBROKEN KIDS

Андрій Закалюк закликає батьків школярів 1 вересня скеровувати кошти на допомогу діткам, які постраждали під час війни, замість того, щоб купувати квіти вчителям.

Яким буде новий навчальний рік у Львові: добірка нововведень, фото-2

"Ми разом з нашими школами, педагогами будемо заохочувати батьків до збору коштів на підтримку реабілітаційного центру UNBROKEN KIDS. Власне у Львові створюють дитяче відділення, щоб дітки, які постраждали від війни, могли пройти реабілітацію. Ми обов’язково будемо долучатися і всіх закликати приєднатися, щоб ми всі разом могли гарно розпочали цей навчальний рік і кошти, які, можливо, хотіли скерувати на квіти вчителям, перерахували на допомогу діткам, які отримали травми під час війни", – сказав керівник управління освіти.

Перший урок – про інклюзію

Кожна школа самостійно обирає формат першого уроку, але всі навчальні заклади матимуть спільну тему цього заняття – "Перший незламний урок". Зі школярами будуть говорити про інклюзію, доступність, про те, як спілкуватись з людьми, які постраждали від війни і пересуваються на візках чи мають протези. Для цього спілкування будуть залучати, зокрема, батьків школярів.

Яким буде новий навчальний рік у Львові: добірка нововведень, фото-3

Читайте також: Збройна фортеця Львів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_школи #навчальний_рік_у_львові #навчання_львів #навчання_у_школах_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...