• Головна
  • Незаконно переправляли ухилянтів за кордон: на Львівщині викрили угруповання
15:44, 25 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Незаконно переправляли ухилянтів за кордон: на Львівщині викрили угруповання

Незаконно переправляли ухилянтів за кордон: на Львівщині викрили угруповання

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, учасників якої підозрюють в організації незаконного переправлення чоловіків через кордон.

Про це повідомила Національна поліція Львівщини.

Як встановили правоохоронці, до складу організованої злочинної групи входили: організатор – 53-річний мешканець Волинської області та ще четверо осіб – мешканці Львівської та Волинської областей. Усі вони мали чітко розподілені обов’язки, працювали спільно та злагоджено.

Зокрема, вони організовували для військовозобов’язаних чоловіків схему перетину державного кордону України у воєнний час та забезпечували їх переправлення через кордон. Для цього «клієнтів» фіктивно оформлювали на посаду, перебування на якій дає таку можливість та вносили у відповідні бази. В подальшому їх консультували, розробляли плани маршрутів та супроводжували за межі держави, забезпечуючи, зокрема, відповідними документами і транспортом. Правоохоронці задокументували 14 фактів незаконного переправлення зловмисниками за кордон військовозобов'язаних громадян України. В залежності від мети та терміну перебування за кордоном «клієнти» платили їм від 500 доларів до 4 тис. доларів.

Правоохоронці повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: Львів збільшить видатки на армію до 2-х мільярдів гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#незаконний_перетин_кордону #підробка_документів #ухилянти_на_львівщині #кордон_на_львівщині
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...