• Головна
  • Львів збільшить видатки на армію до 2-х мільярдів гривень
14:30, 25 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Львів збільшить видатки на армію до 2-х мільярдів гривень

Львів збільшить видатки на армію до 2-х мільярдів гривень

Станом на сьогодні близько 13,5% всього бюджету міста йде на підтримку військових. Очікувано до кінця року це буде 16% і становитиме 2,1 мільярди гривень. Це найбільша сума коштів за часи незалежності.

Як розповів перший заступник міського голови Андрій Москаленко, загальний розмір бюджету Львова (загальний фонд і бюджет розвитку) – це близько 13,7 млрд грн. За ці кошти виплачують зарплату, утримують школи, садки, лікарні, прибирають вулиці, парки, цвинтарі, освітлюють місто, забезпечують воду та тепло, енергоносії і все, що потрібно, щоб місто жило щодня.

До прикладу, понад 30% загального бюджету йде на освіту. Це зарплати та енергоносії, поточні видатки та освітні програми. Близько 16% йде на критичну інфраструктуру – це так званий блок ЖКГ. Близько 7% йде на різні програми соціального захисту мешканців. Загалом у Львові з початку року 260 тисяч разів виплатили мешканцям різні соціальні допомоги. 

За словами першого заступника міського голови Львова, цього року місто скеровує на військо найбільшу кількість грошей за весь час незалежності.

"У 2023 році з суми 13,7 млрд грн – 1,85 млрд грн йде на підтримку військових. Хоча до кінця року очікувано сума зросте до 2,1 млрд грн. Відповідно станом на сьогодні близько 13,5% всього бюджету міста йде на підтримку військових. Очікувано до кінця року це буде 16%. Це найбільша сума коштів за часи незалежності", - каже він.

Він додав, що при формуванні бюджету було закладено 500 млн грн на програму підтримки ЗСУ. Авторами цієї програми є всі голови фракцій мерії. З цих коштів купують БПЛА, джипи, старлінки, перевезення військових, паливо… і багато іншого. Протягом року цю суму на сесії Львівської міської ради було збільшено ще на 250 млн грн. Зважаючи на потреби військових – очікувано ця сума збільшиться до 1 млрд грн до кінця цього року, а може й ще більше. Також з цієї суми виплачуються прямі субвенції військовим частинам на купівлю того, що допомагає їм пришвидшувати нашу перемогу.

Ще 8,9 млн грн – на облаштування ЦНАПу для ветеранів. Це спільний проєкт з Міністерством у справах ветеранів. Перші такі ЦНАПи будуть відкриті вже цьогоріч.

Понад 54 млн грн – це на ваучери підтримки бізнесу. Зокрема, частина тих коштів йде на підтримку ветеранського бізнесу та підтримку продуктів подвійного призначення (мілітарі тех). Сума гранту – по 300 тис. грн. Запрошуємо всіх брати участь.

Різні соціальні виплати для військових – понад 7,3 млн грн.

Близько 19,7 млн грн – це на програму підтримки родин військових – по 50 тис. грн для дітей, чий батько чи мати загинули на війні.

Також в місті працює спеціальна соціально-культурна програма відновлення військових «Місто лікує». Це ще  500 тис. грн.

Близько 13,5 млн грн – це допомога військовим адміністраціям з інших міст. Це екскаватори, крани, вантажівки – все, що необхідно для подолання наслідків атак і відбудови міст, що знаходяться під постійним вогнем.

"Є ще кілька програм підтримки військових, про які публічно не можу, на жаль, написати, адже вони прийняті в закритому режимі», – пояснив Андрій Москаленко.

Загалом близько 13,5% бюджету Львова прямо чи опосередковано станом на сьогодні йде на підтримку військових. Стежте за всіма програмами на сайті Львівської міської ради.

Зазначимо, що за результатами аналізу ГО «Комітет виборців України», Львів увійшов до лідерів міст з найбільшими видатками на підтримку Збройних сил України.

Читайте також: За рік у Львові понад тисячі немовлят народилися в лікарні святого Миколая

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#бюджеи_львова #бюджет_львів #витрати_бюджету_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...