• Головна
  • Сьогодні – День Незалежності України. Як відзначатимуть у Львові
09:05, 17 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Сьогодні – День Незалежності України. Як відзначатимуть у Львові

Сьогодні – День Незалежності України. Як відзначатимуть у Львові

24 серпня 2023 року Україна святкує 32-у річницю проголошення незалежності.

День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловились 90,32% громадян.

До Дня Незалежності у Львові відбудеться чимало заходів. Кореспондентка 032.ua зібрала добірку подій і пропонує ознайомитись. Зокрема, о 10:00 відбудуться заходи з вшанування пам’яті борців за незалежність України. Початок - на Марсовому полі, далі перехід на поля почесних поховань № 67 та 76 Личаківського кладовища, що по вул. Мечникова. 

У центрі «Джерело» відбудеться заняття «З Україною в серці». Діти складатимуть з пазлів територію України. Розпочнеться подія о 10:00.  

О 12:00 відбудеться відкриття Національного Сорочинського ярмарку на вул. Миколи Коперника, 17 (подвір’я Львівського палацу мистецтв). Уперше Національний Сорочинський ярмарок відбудеться у Львові. Участь у ньому візьмуть понад сотня представників з усіх регіонів України. В межах заходу передбачили: виступи найкращих музичних, танцювальних та пісенних колективів, торгівлю крафтовою продукцією та різними смаколиками. Майстри народних промислів представлять свої унікальні вироби ручної роботи. Ярмарок відбудеться за підтримки Львівської та Полтавської ОВА. Під час його проведення збиратимуть кошти на потреби ЗСУ та вимушених переселенців. Вхід на ярмарок вільний.

О 12:45 відбудеться урочисте відкриття площі Ангелів. Локація: пл. Ангелів (колишня пл. Яворського).

О 17:00 львівʼяни можуть відвідати лекцію Незалежності від Юрка Вовкогона, культурного менеджера, автора мистецьких проєктів. Лектор акцентуватиме увагу присутніх на пошуку того, що сьогодні може зміцнити українців в думках про завтра.

Локація: меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, що на перетині вул. Кривоноса-Замкової (у випадку тривоги буде можливість перейти в укриття поруч — у Нижньому Залі в Театрі ляльок).

О 18:00 покажуть виставу "Різдво. Тризна". Благодійна вистава для збору фінансової підтримки для 80-ї Десантно-штурмової бригади. Вхід - за донат. Локація: Театр "І люди, і ляльки" (вул. Фредра, 6)

О 18:30 - відкриття нового простору "Невидиме, уявне, ймовірне" – перформанс, експозиція та дискусія. Локація: Дім 42 (пл. Ринок, 42)

Зазначимо, цього року, як і минулоріч, найбільше національне свято є як ніколи особливим і тривожним, адже вже 546 днів, як Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії.

Читайте також: Сьогодні на Львівщині святкова погода – без істотних опадів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#день_незалежності #день_незалежності_львів #день_незалежності
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...