• Головна
  • Що зміниться для львівʼян з 1 серпня
12:05, 1 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Що зміниться для львівʼян з 1 серпня

Що зміниться для львівʼян з 1 серпня

На львівʼян з 1 серпня очікує низка змін.

З 1 серпня 2023 року на львів’ян чекають чимало нововведень. Серед них - нові автобусні маршрути, зміна курсування потягу, одноразові доплати пенсіонерам, тощо.

Нові автобусні маршрути

На початку серпня у Львові почнуть курсувати нові автобусні маршрути. Зокрема, новий маршрут №84, а також оновлений №17 забезпечать сполучення мешканців Львова і смт Рудно з лікарнею святого Пантелеймона, що на вул. Миколайчука, та лікарнею святого Миколая, що на вул. П.Орлика. Також на початку серпня маршрут №9 розпочне курсувати до с. Муроване.

Зміна курсування потягу Львів – Рахів

У серпні регіональний поїзд №810/809 Львів – Рахів – Львів курсуватиме щоденно з 1 по 6 серпня та з 12 по 31 серпня. Квитки будуть доступні в застосунку Укрзалізниці, в чат-боті та на сайті.

Одноразові доплати пенсіонерам

У серпні ветерани війни й жертв нацистських переслідувань, ветерани російсько-української війни та члени сімей загиблих отримають одноразову доплату до Дня незалежності України. Зазвичай доплпти присвячувалися Дню перемоги та виплачувались у травні. Також грошові надбавки отримають пенсіонери з інвалідністю.

Воєнний стан та мобілізація

Верховна Рада продовжила воєнний стан до 15 листопада. З серпня змінюються правила надання відстрочки щодо догляду за родичами. Раніше право на відстрочку мали громадяни, чиї дружини, один із батьків або батьків дружини (подружжя) мають інвалідність I або II групи. Тепер відстрочка надається у тому разі, якщо в сім’ї військовозобов’язаного немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Також змінені умови бронювання військовозобов’язаних працівників. Розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані, встановлено чіткі терміни розгляду державними органами звернень підприємств, установ і організацій щодо визначення їх критично важливими.

Відкриють для проїзду транспорту вулиці Львова

На вулиці Коновальця 9 серпня повинні відкрити рух для проїзду транспорту на ділянці від вул. Київської до вул. Грюнвальдської. Зараз там виконують роботи із приєднання до зовнішнього водопостачання і каналізації житлового будинку на вул. Коновальця, 21. 10 серпня у Львові мають відкрити рух транспорту на вул. Тарнавського, від вул. Архипенка до вул. Зеленої.

Читайте також: Курортне містечко на Львівщині: що можна побачити у Моршині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#що_зміниться_для_львівян #перше_серпня #зміни_у_львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...