• Головна
  • Події тижня на Львівщині від очільника ОВА: що могло пройти поза уваги
14:18, 7 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Події тижня на Львівщині від очільника ОВА: що могло пройти поза уваги

Події тижня на Львівщині від очільника ОВА: що могло пройти поза уваги

Події, про які варто знати: важлива інформація з життя Львівської області за останні 7 днів.

Інформацію про них оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Італійські фахівці готові приїжджати на Львівщину, щоб допомагати українським медикам протезувати й реабілітувати людей, які постраждали через війну. Про це під час нашої зустрічі повідомив гендиректор у справах комунікації та європейських і міжнародних відносин Міністерства охорони здоровʼя Італії Серджо Явіколі. Медзаклади у нашій області, на базі яких можемо допомагати постраждалим вже зараз.
  • Lviv ІТ Cluster у співпраці зі Львівською ОВА у межах проєкту «SKY» передали ПвК «Захід» вантаж, який допоможе швидше виявляти, відстежувати та відпрацьовувати цілі. Це техніка на 1 млн грн.
  • Аби підсилити наших бойових медиків на Донецькому та Запорізькому напрямках, Львівська ОВА та благодійний фонд SMART Medical Aid передали зі Львівщини 6 «швидких». Кожна з них укомплектована всім необхідним, щоб рятувати життя у польових умовах.
  • Додому з Херсонщини повернулись наші краяни зі Золочівського району. Вони допомагали відновлювати об’єкти соціальної інфраструктури, які пошкодили окупанти. У межах проєкту «Пліч-о-пліч» Львівська область допомагає Білій Криниці, Новій Зорі і Таврійському. Плануємо відновити 300 домівок та об'єктів соціальної інфраструктури. Основні роботи в оселях жителів Херсонщини хочемо завершити до початку опалювального сезону.
  • Упродовж липня фахівці Координаційного центру при ЛОВА безкоштовно надали психологічну допомогу майже трьом тисячам людей у різних районах нашої області. Як записатися на безоплатну консультацію до психолога чи юриста, отримати допомогу у перекваліфікації та пошуку роботи або гуманітарну допомогу: https://loda.gov.ua/news/74057
  • Курси англійської, водійські, IT: учасники бойових дій та члени їхніх родин можуть пройти соціально-професійну адаптацію у нашій області. Що для цього потрібно: https://loda.gov.ua/news/74403
  • На Львівщині проживають 2214 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За сім місяців 2023 року в області всиновили 31 дитину.
  • На школу-довгобуд у селі Либохора Боринської ТГ цього року з обласного бюджету скерують 10 млн грн. Нагадаю, школу будують з 2008 року.
  • Департамент освіти і науки Львівської ОВА та Tech StartUp School реалізують на Львівщині масштабний освітній проєкт для школярів. Ключова мета – надолужити освітні втрати через пандемію коронавірусу та повномасштабну війну і допомогти дітям покращити знання з української, англійської мов та математики.
  • Офіс супроводу інвестора на Львівщині відновив роботу: вже відбулося перше засідання. Головна мета – допомогти вирішити проблеми, які стримують інвестування у нашу область.
  • Що мають спільно зробити Львівська ОВА та Фонд держмайна України, аби пришвидшити процес прозорої приватизації у Львівській області та активізувати передачу в оренду приміщень, які не використовують: https://loda.gov.ua/news/74432
  • Нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальні та поточні ремонти об’єктів соціально-культурної, житлово-комунальної інфраструктури, закупівля обладнання, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, відтепер доступні на дашборді «Карта будівельних робіт області»: https://loda.gov.ua/news/74501
  • На під’їзних дорогах до міжнародних ПП, розташованих на Львівщині, встановили 7 модулів санітарно-сервісних приміщень.
  • У Бродах почали ремонтно-реставраційні роботи даху пам’ятки архітектури місцевого значення, якій понад 100 років – будівлі Празького банку. 6 млн грн на це виділили з обласного бюджету. 1,5 млн – кошти місцевого бюджету. Споруда критично потребувала ремонту.
  • В Ісаях відновлять унікальний стінопис Михайлівської церкви, який датується XIX століттям.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 7 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #події_тижня_Львів #події_тижня_Льввська_ОВА #Максим_Козицький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...