• Головна
  • 14 гектарів занедбаності: Геріатричний пансіонат у Львові перебуває у хаосі, - ФОТО
15:58, 30 липня 2023 р.
Надійне джерело

14 гектарів занедбаності: Геріатричний пансіонат у Львові перебуває у хаосі, - ФОТО

14 гектарів занедбаності: Геріатричний пансіонат у Львові перебуває у хаосі, - ФОТО

У Львівському геріатричному пансіонаті треба терміново наводити лад. Виявлено цілу низку проблем, які вже давно потребують нагального вирішення.

Про це заявив заступник Львівської обласної ради Юрій Холод, під час обстеження території комунального закладу Львівської обласної ради Геріатричного пансіонату у Львові разом із керівництвом управління майном спільної власності облради та головним юристом Ярославом Гасяком.

«Величезна територія Геріатричного пансіонату, розміром у 14 гектарів, є вкрай занедбана та у багатьох місцях необгороджена. Тут — ціла низка будівель, які не інвентаризовані та не використовуються, немає документів на землю, хаос з орендарями, більшість із них не дотримуються умов договору», - пояснив Юрій Холод.

Відтак, зі слів заступника голови облради, найближчим часом потрібно зробити все, аби до 2024 році комунальний заклад області мав впорядковані всі юридичні документи та всі необхідні умови для проживання літніх людей.

Для цього планують залучити кошти з обласного бюджету, українських та міжнародних донорів.

Також наразі йдеться про те, щоб якнайшвидше вирішити технічні нюанси та до кінця року ввести в експлуатацію ще один із корпусів пансіонату, який відремонтований  за кошти благодійників.

«Правильна господарка та якісні послуги, і, відповідно, формування професійної команди  – це ті основні речі, які ми як обласна влада вимагаємо  від керівників наших комунальних установ», - наголосив Юрій Холод.

Керівництво Львівського геріатричного пансіонату змінили нещодавно. В.о.  керівника стала Пасека Етері. Сьогодні вона зазначила, що заклад справді критично потребує змін, які б покращили життя людей та дали шанс на гідну старість.

«У нашому пансіонаті проживає майже 300 підопічних, з яких 45 – це внутрішньо переміщені особи. Ми плануємо організувати роботу з надання реабілітаційних послуг для наших мешканців, адже це люди старшого віку, 70 з них лежачі. Також  ми перевели наш заклад на аутсорсинг з харчування, що дозволило зекономити кошти та покращити якість меню», - розповіла Пасека Етері.

З проблемних питань, які озвучили під час відвідин геріатричного пансіонату, є також облаштування укриття, ремонт адміністративної будівлі та розв'язання питання з аварійним гуртожитком, який знаходиться на території пансіонату.

Читайте також: Куди піти у Львові: органний зал готує десятки унікальних подій – програма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Геріатричний_пансіонат_у_Львові #Львівська_облрада #занедбаність
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...