• Головна
  • Найкращі водоспади Львівщини: де їх можна побачити
17:59, 27 липня 2023 р.
Надійне джерело

Найкращі водоспади Львівщини: де їх можна побачити

Найкращі водоспади Львівщини: де їх можна побачити

Водоспад - це один із найпрекрасніших природних явищ, яке можна спостерігати, і часто вони стають популярними туристичними атракціями

Водоспади можуть бути різного розміру та висоти, від невеликих потічків до величезних водних каскадів. Вони утворюються через нерівномірність у рельєфі території, коли річна перетинає більш високий шар порід або каменів, що спричиняє звуження каналу і підвищення швидкості руху води. Це призводить до падіння води з великою силою, утворюючи вражаючу картину. На Львівщині знаходиться декілька чудових водоспадів, які приваблюють туристів своєю природною красою і мальовничими ландшафтами. У рамках спецпрєкту “ТОП від 032” ми підготували для вас добірку пʼяти найкращих водоспадів у нашій області.

Водоспад Лазний

Це найвищий водоспад Львівщини, розташований в національному парку «Сколівські Бескиди», між селищами Довге і Сопіт. Утворився в місці, де невеликий гірський потік Лазний (притока річки Стрий) перетинає скельний масив флішового типу. Трьохкаскадний водний потік зачаровує своєю красою та густим карпатським лісом довкола. Сам водоспад знаходиться в глибокій ущелині і дістатись до нього, це справжній квест, тому туристів тут зазвичай досить мало. Висота водоспаду — 10,5 метрів.

Водоспад Сопіт

Водоспад розташований в українських Карпатах у національному парку «Сколівські Бескиди», неподалік від села Сопіт. Розташований на безіменному потічку, який впадає в річку Сопіт, права (притока річки Стрий), стрімко збігає по скелі та утворює невеличке озерце. Свіже повітря та магічна природа довкола вам гарантовані. Висота водоспаду - 8 метрів.

Найкращі водоспади Львівщини: де їх можна побачити, фото-1

Водоспад Фантом

Знаходиться водоспад біля села Лапшин, у підніжжі гори Бакоцино. Його унікальність в тому, що він функціонує непостійно і не всім щастить його побачити та отримати естетичне задоволення. Місцеві мешканці називають цей водоспад привидом, оскільки його можна побачити лише декілька днів на рік. Фантом складається з 9 каскадів і знаходиться на потічку, що утворюється після сильних дощів з води, яка стікає з гори. Висота водоспаду — 8 метрів.

Кам’янецький водоспад

Найвідоміших серед туристів водоспад розділений кам’яною брилою на два потоки. Розташований за 7 км від міста Сколе. Довкола - долина з потрощеного каміння, обваленого рікою з гір. Найбільш видовищним він стає навесні та на початку літа. Саме тоді річка Кам’янка найбільш повноводна. Неподалік водоспаду є облаштовані місця для відпочинку, оглядові майданчики. Дорогою на водоспад можна піднятись до Мертвого озера, або як ще його називають, Журавлиного, яке багате на сірководень, тому живі організми тут не водяться. Висота водоспаду - 6 метрів.

Водоспад Гуркало

Розташований на річці Велика Річка (притока річки Стрий) біля міста Сколе. Водоспад складається з одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки, один з яких значно повноводніший від іншого. У посушливі пори менший струмінь майже зникає. У підніжжі водоспаду є невеличке озерце близько 10 м у діаметрі, глибина води у якому сягає 2 м. Гуркало відповідає своїй назві, коли після інтенсивних злив води Великої Річки, сягають максимуму, а водний потік стрімко біжить зі схилів хребта Парашки, з великим гуркотом спадаючи зі скель. Висота водоспаду — 5 метрів.

Читайте також: Курортне містечко на Львівщині: що можна побачити у Моршині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#водоспади_на_львівщині #водоспади_львівщина #водоспади_в_області
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...