• Головна
  • На Львівщині радянська "Мати-Батьківщина" попрямувала до "Території Терору", - ВІДЕО
13:55, 28 червня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині радянська "Мати-Батьківщина" попрямувала до "Території Терору", - ВІДЕО

На Львівщині радянська "Мати-Батьківщина" попрямувала до "Території Терору", - ВІДЕО

Сьогодні у смт Брюховичі, у межах деколонізації, демонтували пам’ятник радянської епохи «Мати-Батьківщина». Скульптура була виготовлена на Львівській кераміко-скульптурній фабриці у 1956 році і є пам’яткою історії. Її перенесуть до Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору».

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Також у Львівській громаді мають демонтувати скульптуру «Воїн», що у Винниках. Пам’ятник також є пам’яткою історії і його теж перенесуть до музею «Територія Терору».

Рішення про демонтаж цих пам’ятниківраніше затвердила робоча група щодо деколонізації топоніміки у Львові.

«На засіданні робочої групи було прийнято рішення про демонтаж та перенесення кількох скульптур, оскільки вони підпадають під елементи колонізації. Прийнято рішення перемістити їх до музею «Територія Терору». Дорожня карта зайняла певний час, бо це – пам’ятки. І це ускладнює процес. Та ми пройшли всі процедури, отримали необхідні дозволи і сьогодні демонтували першу скульптуру – «Мати-Батьківщина», що у Брюховичах. Вона буде зберігатися у нашому музеї тоталітарних режимів. Там зберігаються і елементи з комплексу, що був на вул. Стрийській, та низка інших радянських елементів, які раніше демонтували у Львові», - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року у Львові створили робочу групу, головним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській громаді географічних назв та символіки росії. На сьогодні, за результатами напрацювань робочої групи, у Львівській МТГ вже перейменовано 50 вулиць.

Читайте також: На Львівщині повернули державі землі, які належали громадянам рф, - СБУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #декомунизація_Львівщина #на_Львівщині_знесли_радянський_пам'ятник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...