• Головна
  • У Львові запустили безготівкову оплату ще на одному маршруті
13:22, 27 червня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові запустили безготівкову оплату ще на одному маршруті

У Львові запустили безготівкову оплату ще на одному маршруті

Від сьогодні, 27 червня, безготівкова оплата проїзду діє і на автобусному маршруті № 62, зі сполученням станція «Підзамче» - Великі Грибовичі.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

На лінії працює один автобус марки «Еталон». Такі типи автобусів ще не залучали до тестування безконтактної системи оплати. А обслуговує маршрут приватний перевізник «Успіх-БМ».

Як зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, залучення приватного перевізника дозволить тестувати АСОП поза межами муніципальної системи. Тобто, від сьогодні тестувати розподіл обліку поїздок та оплат будуть не лише з комунальним АТП-1, а й з приватним автотранспортним підприємством.

Відтак, вже від сьогодні пасажири і маршруту №62 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

А від завтра, 28 червня, безготівкова оплата проїзду буде доступна і на маршруті №5А, що сполучає Винники та пл. Різні у Львові. На лінії працює п’ять автобусів марки «Атаман». Цей маршрут обслуговує комунальне АТП-1.

ЛКП «Львівавтодор» нагадує пасажирам, як правильно оплачувати проїзд на маршрутах, де діє безготівкова оплата.

Так, щоб оплатити за проїзд готівкою у водія, необхідно зайти в автобус через передні двері та передати водію кошти за проїзд, вказавши за скількох пасажирів здійснюється оплата. Водій має видати разовий паперовий квиток. Такий квиток може бути виданий на одного або кількох пасажирів.

Що треба знати:

  • оплата готівкою у водія здійснюється виключно під час зупинки транспортного засобу;
  • пасажир повинен звертати увагу, чи дата та час на паперовому квитку співпадають з датою та часом отримання квитка у водія. Це важливо при перевірці контролерами оплати за проїзд;
  • паперовий квиток – разовий, без можливості подальшої пересадки. Він діє лише у межах кінцевих зупинок маршруту;
  • паперовий квиток не потрібно прикладати до валідатора. Він автоматично валідується у системі при видачі, його треба зберігати до кінця поїздки та надатиконтролеру для перевірки;
  • пасажирам не треба сканувати QR-код на паперовому квитку камерою телефону. Цей QR-код потрібен лише для перевіркиоплати за проїзд контролером.
  • для того, щоб контролер зміг просканувати QR-код на паперовому квитку та перевірити факт оплати проїзду, пасажирів закликають не згинати та не псувати квиток.

Щоб оплатити за проїзд безготівково, до валідатора необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay, зачекати одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі. Це свідчить про успішно завалідовану поїзду.

Важливо:

  • валідатори не друкують чек, після одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі пасажири можуть здійснювати поїздку;
  • кошти за проїзд списуються з рахунку не миттєво, а впродовж кількох днів. Щоб переконатися у здійсненні оплати – слід орієнтуватися безпосередньо на зелену позначку на валідаторі та одинарний звуковий сигнал;
  • після безконтактної оплати проїзду не потрібно повідомляти водія про здійснення оплати. Валідацію проїзду перевіряє контролер, для цього пасажирам потрібно прикласти до його терміналу банківську картку чи пристрій, яким здійснювали оплату проїзду.

Усі пільгові категорії, які мають персоналізовані картки ЛеоКарт, обов’язково повинні здійснити валідацію проїзду, зайшовши у транспортний засіб. Пільгова картка, що не була завалідована при вході, не дає права на безоплатний проїзд.

Нагадаємо, у Львові з 5 червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та №10. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси.

Щоденно протягом періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафують, а контролюють оплату/валідацію проїзду та проводять роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагають завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія.

Читайте також: У Львові посеред дороги задимілася маршрутка, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #безготівкова_оплата_проїзду #перевірка_оплати_проїзду_у_Львові #валідація_проїзду_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...