• Головна
  • Як пригожин “Москву за три дні” брав: розповідь у мемах
16:33, 25 червня 2023 р.
Надійне джерело

Як пригожин “Москву за три дні” брав: розповідь у мемах

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

Що сталося на росії?

Ввечері 23 червня командир ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що російські війська вдарили ракетами по тилових позиціях вагнерівців. Внаслідок цього назавжди в українській землі залишилося чимало його найманців.

Згодом Пригожин пообіцяв “відповідь” москві та додав, що на 100% впевнений, що наказ віддав міністр оборони росії Сергій Шойгу. Натомість у столиці країни-терориста причетність до цих дій заперечили. До слова, “наші руки чисті, ми нічого не робили” - є стандартною практикою керівництва росії…

У міністерстві оборони України в цей час з’явився пост “Ми спостерігаємо”

Міністерство оборони України відреагувало на ситуацію на росії, Скрін - 032

Міністерство оборони України відреагувало на ситуацію на росії, Скрін - 032

Українці також бурхливо відреагували на події в росії. В мережі одразу поширили цілу добірку кумедних картинок, в яких висміювали події “на болотах”.

Серед найпопулярніших були звернення до начальника ГУР України Кирила Буданова, який раніше в інтерв’ю заявляв, що контрнаступ українських військових розпочнеться в “несподіваному місці”.

“Буданов, звісно, обіцяв контрнаступ в несподіваному місці, але щоб в ростові”.

Неочікуваний контрнаступ України, Фото - з відкритого доступу

Неочікуваний контрнаступ України, Фото - з відкритого доступу

Ще одним популярним мемом серед українців став вислів - “Москва за три дні”, що корелює з пропагандистський виразами, які проштовхували в маси перед початком повномасштабного вторгнення.

Москва за 3 дні - мем, Фото - з відкритого доступу

Москва за 3 дні - мем, Фото - з відкритого доступу

Далі про події на росії ….

В наступних своїх зверненням Пригожин закликав усіх військових перейти на бік ПВК “Вагнер” та “розібратися” з військовим керівництвом країни. Найманці вирішили піти на Москву.

“Нас 25 тисяч, і ми йдемо розбиратися, чому в країні коїться свавілля. Двадцять п'ять тисяч чекають як тактичний резерв, а стратегічний резерв — це вся армія і вся країна. Усі, хто хоче, - приєднуйтеся”, — заявив у повідомленні власника ПВК “Вагнер”.

У відповідь на це федеральна служба безпеки росії відкрила кримінальне провадження стосовно Пригожина. Йому інкримінують “організацію збройного заколоту”.

Далі вже почався наступ вагнерівців на російські міста. Місцеві телеграм-канали, російські воєнкори всю ніч коментували та розповідали про ситуацію “на болотах”. Почали з’являтися повідомлення про воєнну техніку в Москві та інших містах росії.

Натомість сам Пригожий заявив, що не починав переворот, а це лише є “маршем за справедливість” та його дії ніяк не заважають російським військовим на передових.

Натомість в мережі жартують, що Пригожин - “український агент”.

В мережі жартують, що Пригожин - український агент, Фото - з відкритого доступу

В мережі жартують, що Пригожин - український агент, Фото - з відкритого доступу

Згодом путін вийшов на зв’язок та прокоментував ситуацію у країні. Він назвав дії Пригожина та ЧВК “Вагнер” “ударом в спину країні та народу”. Також президент рф заявив, що російські війська вже отримали наказ нейтралізувати заколотників.

На заяви Путіна відповів особисто Пригожин: "З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали і воюємо. Усі бійці ПВК Вагнера. І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії…Коли нам говорили, що ми воюємо з Україною - ми йшли і воювали.

Але з'ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на Москву".

Тим часом українці жартують і про те, як військово-політичне керівництво України спостерігає за подіями на росії.

Військово-політичне керівництво України спостерігає за подіями в Україні, Фото - з відкритого доступу

Військово-політичне керівництво України спостерігає за подіями в Україні, Фото - з відкритого доступу

Українські жарти не оминули і славнозвісного експрезидента країни - Віктора Януковича.

Меми про Віктора Януковича, Фото - з відкритого доступу

Меми про Віктора Януковича, Фото - з відкритого доступу

Не лише російського цирку, а й українських зірок торкнулися українські жарти. Цього разу під роздачу гумору та іронії потрапив Віталій Козловський.

Віталій Козловський - меми, Фото - з відкритого доступу

Віталій Козловський - меми, Фото - з відкритого доступу

Пригожин пішов на Москву

Військові, що під контролем кухара путіна - Пригожина почали свій контрнаступ проти кремля. Колонами з технікою та боєприпасами зеки попрямували на столицю “гнилої росії”.

У відповідь українці також зробили добірку мемів.

Москва на вухах та які є претензії до Заходу

Ванерівців зустріли в ростові-на-дону, відомо про колони військової техніки в Москві та Саратові. Також місцеві телеграм-канали показують світлини окопів, які почали на дорогах навколо столиці.

В свою чергу міністерство закордонних справ росії випустило заяву та повідомило про те, що росіяни не підтримують дії Пригожина та його найманців. І вкотре міністерство країни-терориста почало кидатися погрозами в сторону Захода.

Ну це і не дивно, на росії в кожній події винен Захід.

“Застерігаємо західні країни від будь-яких натяків на можливе використання внутрішньоросійської ситуації задля досягнення своїх русофобських цілей”, - йдеться у заяві міністерства.

Жарти про другу армію росії, Фото - з відкритого доступу

Жарти про другу армію росії, Фото - з відкритого доступу

Пригожин - “дав задню”

Вже ввечері з’явилася інформація про те, що Пригожин не дійшов 200 кілометрів до Москви та розвертає своїх найманців назад. Своє рішення він аргументував тим, що не хоче проливати російську кров.

“ПВК “Вагнер” хотіли розформувати. Ми вийшли 23 червня на марш справедливості. За день ми пройшли, не дійшовши 200 км до Москви. За цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців. Зараз наступив той момент, коли кров може пролитися. Тому, зрозумівши всю відповідальність за те, що бути пролита російська кров з однієї із сторін - ми розвертаємо свої колони і йдемо в напрямку польових лагерів, згідно з планом”, - йдеться у голосовому повідомленні кухаря путіна.

Такі дії Пригожина на росії охрестили зрадою, а бійці ПВК “Вагнер” в мережі висловили невдоволення цим рішенням ватажка зеків. З’явилася інформація, що Пригожина на тааке рішення спонукав президент білорусі Лукашенко. Він начебто надав йому гарантії життя. Однак в мережі Пригожина вже охрестили - “смертником”.

Жарти торкнулися і Львова. Після подій на росії в мережі з'явилася мапа, де всю території "боліт" позначили новим мікрорайоном Львова - "Рясне - 3". 

Меми про ситуацію на росії, Фото - з відкритого доступу

Меми про ситуацію на росії, Фото - з відкритого доступу

Метеріал підготовлений в рамках спецпроєкту "Війна за незалежність".

Читайте також: Громадянська війна чи заколот "Вагнера" на Росії – що відомо на зараз та реакція соцмереж, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пригожин_контрнаступ #громадянська_війна_на_росії #новини_україни #меми_про_пригожина #пригожин_меми #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...