• Головна
  • Львів'янам пояснили, як оплачувати у маршрутках картою
14:22, 14 червня 2023 р.
Надійне джерело

Львів'янам пояснили, як оплачувати у маршрутках картою

Фото - ЛМР

Фото - ЛМР

На декількох маршрутах у Львові встановили безготівкову оплату. 

У Львові ввели безготівкову оплату на трьох автобусних маршрутах: №1А, 3А та 10. Там можна оплачувати за проїзд картою та готівкою. 

Про це розповіли у пресслужбі Львівської міськради.

Щоб оплатити за проїзд безготівково, до валідатора необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay, зачекати одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі. Це свідчить про успішно завалідовану поїзду.

  • валідатори не друкують чек, після одинарного звукового сигналу та зеленої позначки на валідаторі пасажири можуть здійснювати поїздку;
  • кошти за проїзд списуються з рахунку не миттєво, а впродовж кількох днів. Щоб переконатися у здійсненні оплати – слід орієнтуватися безпосередньо на зелену позначку на валідаторі та одинарний звуковий сигнал;
  • після безконтактної оплати проїзду не потрібно повідомляти водія про здійснення оплати. Валідацію проїзду перевіряє контролер, для цього пасажирам потрібно прикласти до його терміналу банківську картку чи пристрій, яким здійснювали оплату проїзду.

"Закликаємо всіх пасажирів бути свідомими та обов’язково сплачувати за проїзд. При оплаті готівкою – наголошувати водієві про видачу паперового квитка. Також треба звертати увагу, чи дата та час на квитку співпадають з датою та часом отримання квитка – це важливо для пасажирів, коли на лінії працюватимуть контролери. Адже якщо пасажиру видадуть недійсний квиток, то у подальшому це ризик отримати штраф", – наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Щодня на автобусних маршрутах №1А, 3А та №10 працює близько 30 працівників контролю. Під час тестування безготівкової оплати проїзду вони не штрафують пасажирів, а виключно здійснюють просвітницьку діяльність – допомагають завалідувати пільгові транспортні картки ЛеоКарт, купити квиток у водія чи здійснити безготівкову оплату проїзду.

Читайте також: У ЛОДА опублікували схему об'їзду пошкодженої дороги Східниця – Верхнє Синьовидне, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#безготівковий_проїзд_львів #безконтактна_оплата_львів #новини_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...