• Головна
  • На місті ринку "Добробут" у Львові відкриють супермаркет
13:04, 2 квітня 2023 р.
Надійне джерело

На місті ринку "Добробут" у Львові відкриють супермаркет

Новий супермаркет має запрацювати вже 11 квітня. 

У Львові почали з'являтися білборти, на яких анонсується відкриття супермаркету "Арсен". Він має запрацювати за адресою вулиця Стара, 3 на місці колишнього ринку "Добробут". 

Про це стало відомо журналістам 032.ua з білборітів у центрі Львова. 

Відкриття ринку має відбутися 11 квітня о 11:00. 

Колишній ринок "Добробут", Фото - ЛМР

Колишній ринок "Добробут", Фото - ЛМР

Нагадаємо, що про закриття львівського ринку "Добробут" стало відомо ще в середині лютого 2023 року. Тоді адміністрація ринку попросила підприємців покинути торгові павільйони. 

У Львівській міськраді таке рішення адміністрації не підтримали, води вважали, що до закінчення воєнного стану підприємцям потрібно дати можливість працювати. 

"Коли ми звільняли від загорож міську пішохідну вулицю біля Добробуту, я благав підприємців не піддаватися на провокації. І говорив, що не в міській раді їм треба шукати опонентів. Та попереджав, що врешті-решт третя сторона їх використає і "викине". На жаль, тепер вони у цьому переконалися" - наголосив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Колишній ринок "Добробут", Фото - ЛМР

Колишній ринок "Добробут", Фото - ЛМР

Довідково. У грудні 2020 року скандально відомий реєстратор Солонківської сільської ради М. Живко зареєстрував за ТОВ «СУАП «Галінвест» право користування земельною ділянкою, а в лютому 2021 року, за день до початку війни, реєстратор Глинянської міської ради А. Марушко зареєструвала право власності на промислово-продовольчий торговий центр, що і стало підставою Львівської міської ради звернутися до суду.

30 років тому австрійці планували збудувати тут 5-поверховий готель з автостоянкою. Вони обіцяли кошти і техніку, а Львівська міська рада – виділити ділянку за Оперним театром і знести 3 будинки, які заважали реалізації проєкту. Місто свою частину зобов'язань виконало. Забудовник лиш збудував фундамент, на якому у 1997 році облаштували тимчасовий ринок «Добробут», що мав працювати, допоки інвестор не відновить будівництво готелю. Та торгівля затягнулась на чверть століття.

"Більшість підприємців пішли з ринку ще минулого року, не переживши «ковідних» часів. Торгувати тут залишились по периметру ринку. Попри кримінальне провадження в активній стадії та судові процеси за позовом Львівської міської ради, влітку минулого року на ринку «Добробут» Галінвест незаконно розпочало будівельні роботи та зайнялись пошуком нових орендарів. Будівельні роботи на ринку тоді вдалось зупинити. Але афера з боку власника ринку принесла місту та його мешканцям мільйонні збитки", - розповіли в юридичному департаменті ЛМР.

Читайте також: Скандал з львівським ринком "Добробут": мерія готує апеляцію на рішення суду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ринок_добробут_львів #львів_ринок_добротуб #арсен_на_місці_ринку #новини_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...