• Головна
  • 22 березня у Львові прощатимуться з двома захисниками, що загинули на війні
09:11, 22 березня 2023 р.
Надійне джерело

22 березня у Львові прощатимуться з двома захисниками, що загинули на війні

На війні загинули Валерій Галушко з села Гряда Львівської області та львів'янин Андрій Шай. 

22 березня у Львові прощатимуться з 46-річним Андрієм Шаєм та 39-річним Валерієм Галушком, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Мерія закликає долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Чин похорону Андрія Шая розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя у селі Рясне-Руське Львівської громади.

Чин похорону Валерія Галушка розпочнеться о 12:00 у Церкві Святої Параскеви у селі Гряда Львівської громади. Поховають Героя на місцевому цвинтарі.

Біографічні довідки ГероївВалерій Галушко уродженець села Гряда Львівської області. У 1999 році закінчив Грядівську загальноосвітню школу (сьогодні – Грядівська гімназія Львівської міської ради).

Здобув професійно-технічну освіту у колишньому автомобільно-дорожньому коледжі міста Львова.

У мирний час працював у будівельній сфері. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації активно займався волонтерською діяльністю. Згодом боровся із російськими окупантами у лавах 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

У Валерія Галушка залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Валерій Галушко, Фото: пресслужби Львівської міськради

Валерій Галушко, Фото: пресслужби Львівської міськради

Андрій Шай львів'янин. Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі I-III ступенів №44 імені Тараса Григоровича Шевченка. Здобував освіту у Національному університеті "Львівська політехніка". Під час навчання проходив військову кафедру при університеті.

Протягом останнього періоду працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю "Вуд-Львів". Професійно займався виробництвом предметів із дерева.

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у складі військової частини А4030. Виконував бойові завдання на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

У Андрія Шая залишилися мама, сестра, племінники та швагро.

Андрій Шай, Фото: пресслужби Львівської міськради

Андрій Шай, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: На передовій загинув Герой з Львівщини - Тарас Пікулик

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...