• Головна
  • За ґратами опиниться львівська лікарка, яка вимагала від учасника АТО 8 тис доларів за довідку
16:07, 21 березня 2023 р.
Надійне джерело

За ґратами опиниться львівська лікарка, яка вимагала від учасника АТО 8 тис доларів за довідку

Журналісти з'ясували, що мова йде про лікарку рентгенологічного відділення шпиталю Олесю Турницьку.

Суд виніс вирок 37-річній лікарці Львівського обласного шпитялю ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи. Жінка буде за ґратами 4 роки. 

Про цей випадок розповіли у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону. 

Відомо, що жінка перебувала у відпустці по догляду за дитиною, але допомагала військовим швидко "вирішувати питання" з МСЕК.

Суд виніс вирок львівськійй лікарці, яка вимагала кошти в учасника АТО, Фото - з відкритого доступу

Суд виніс вирок львівськійй лікарці, яка вимагала кошти в учасника АТО, Фото - з відкритого доступу

Прокурори довели, що лікарка вимагала від часника АТО 8 тисяч доларів США, а взамін пообіцяла продовжити групу інвалідності та дозволити військовому отримати передбачену законодавством одноразову матеріальну виплату.

"Медпрацівниця обіцяла учаснику АТО здійснити вплив на військово-лікарську комісію, яка і ухвалить відповідне рішення", – повідомили 21 березня у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

У вироку суду вказали, що лікарка-рентгенологиня використовувала свої зв'язки для впливу на прийняття рішення іншими посадовими особами. У цей момент жінка була у відпустці по догляду за дитиною. 

Відомо, що в жовтні 2020 року вона вимагала у військового 10 тисяч доларів для повторного встановлення ІІІ групи інвалідності і отримання одноразової грошової допомоги. Згодом вона зменшила суму до 8 тисяч доларів, які отримала 1 червня 2021 року.

На суді військовослужбовець, що проходив службу за мобілізацією і у липні 2014 року при виконанні бойового завдання отримав контузію, повідомив, що йому рекомендували звернутися до підсудної як до «спеціаліста, який може допомогти вирішити це питання, оскільки він самостійно не зможе цього зробити». Після домовленості з нею всі питання з оформлення інвалідності вирішили без участі військовослужбовця і проходження ним комісії.

Військовий звернувся із заявою до правоохоронних органів для викриття злочинної діяльності. Лікарку у декреті затримали відразу після передачі грошей.

За даними журналістів zaxid.net, засуджена – лікарка рентгенологічного відділення шпиталю Олеся Турницька.

14 березня Сихівський районний суд Львова визнав її винною у зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України) і засудив до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Рішення ще може бути оскаржене в апеляції.

Читайте також: ДБР розслідує самогубство студента у Львові: курсанта могли довести до самогубства

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#судитимуть_лікарку_львів #львівські_лікарку_судитимуть #вимагала_гроші_від_військового #новини_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...