• Головна
  • Під виглядом тероборони катували львів'ян: суд виніс вирок члену банди
13:09, 13 березня 2023 р.
Надійне джерело

Під виглядом тероборони катували львів'ян: суд виніс вирок члену банди

У Львові злочинна банда під виглядом тероборони займалася рекетом. 

Личаківський районний суд виніс вирок одному із членів банди. Йому призначили п’ять років тюрми, але звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном у два роки. 

Про це повідомили журналісти видання zaxid.net. 

Відомо, що злочинне угрупування під виглядом тероборони займалося рекетом, викрадало та катувало людей у Львові. 

За даними слідства, банду у Львові створили приблизно у червні 2022 року. В склад банди входили організатор та щонайменше 6 людей. 

Організатор злочинної групи був командиром ДФТГ (добровольче формування тероборони). Наприкінці липня у нього була інформація, що поліцейські виїхали на виклик щодо вчинення домашнього насилля в одному з районів Львова. Він дав вказівку кільком членам банди, які в цей час були на незаконному патрулюванні, поїхати за цією адресою та сам поїхав туди. Вони дочекались, коли поліцейські поїдуть, та почали бити чоловіка на вулиці біля житлових будинків, використовуючи, зокрема, гумові кийки, поки йому не вдалось втекти.

Окрім цього члени банди також вимагали у львів’янина 30 тис. грн, погрожуючи відібрати його авто Lada Priora. Під погрозами члени банди змусили львів’янина залишити авто на вказаній ними АЗС та віддати їм ключі та свідоцтво про реєстрацію, поки чоловік не виплатить їм грошей. Чоловік звернувся до правоохоронців та під час передачі другої частини грошей у сумі 20 тис. грн організатора та членів банди затримали.

У Львові затримали банду, яка займалася рекетом, Фото - СБУ Львівщини

У Львові затримали банду, яка займалася рекетом, Фото - СБУ Львівщини

Після затримання СБУ Львівщини повідомляла, що їх фахівці встановили факти викрадення, незаконного позбавлення волі та катування людей членами цієї банди.

Суд розглянув справу щодо одного з учасників цієї банди, він визнав свою провину та уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Справу розглядав суддя Назар Стрепко, який визнав члена злочинної групи винним у вчиненні низки злочинів, зокрема передбачених ч. 2 ст. 255 ККУ; ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 - ч. 4 ст. 296 ККУ; ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 - ч. 3 ст. 355 ККУ. Йому призначили п’ять років тюрми, але звільнили від відбування покарання з призначенням іспитового терміну у два роки.

На вирок суду ще може бути подана апеляція.

Читайте також: У центрі Львова нетверезий водій збив шлагбаум, делініатори та в'їхав у кущі, - ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рекет_львів #злочинна_банда_львів #тероборона_львів #вимагали_кошти_львів #новини_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,02
EUR
43,17
43,30
PLN
10,01
10,08
Оголошення
live comments feed...