• Головна
  • Історія 16-річної Ірини з Донеччини, яка евакуювалась до Львова через війну
16:31, 10 березня 2023 р.
Надійне джерело

Історія 16-річної Ірини з Донеччини, яка евакуювалась до Львова через війну

Зараз Ірина навчається у Львові та мешкає в гуртожитку.

10 березня у пресслужбі Львівської міськради опублікували історію 16-річної Ірини із села біля Слов'янська, яка евакуювалась до Львова через війну. Сюди вона приїхала з маленьким рюкзаком та не знала, що робити далі.

"Я жила з мамою та бабусею у квартирі, наше маленьке село було таким красивим. Фонтани, усміхнені люди. Ми всі були такими щасливими до війни. Я здобувала омріяну професію перукаря, фарбувала волосся подругам. Я так сумую за тими днями", – розповіла Ірина.

До середини літа дівчинка разом з мамою та бабусею від обстрілів ховались у підвалі багатоповерхівки, з їжі було те, що виростили на своєму городі. Бабуся не хотіла їхати через вік, мама не могла залишити стареньку одну, тому вирішили, що евакуйовуватись буде лише Ірина.

"Я не хотіла їхати, мені було страшно – як це зовсім одній їхати в невідомість, покинути рідних та найдорожчих людей, але мама наполягала. Мені виїхати допомогли волонтери. Спершу привезли мене у Краматорськ, звідти я вирішила їхати у Закарпаття, там у мене була подруга і я поїхала до неї", – згадала дівчина.

Літо Ірина провела у подруги, проте подруга вирішила переїжджати за кордон, і знову перед дівчиною постало питання: куди їхати далі. Волонтери порадили їхати до Львова.

"Знову поїзд, знову дорога, страх, я не знала, що мені робити. Коли приїхала до Львова, підійшла до волонтерів, а далі все склалось справді дуже добре для мене", – каже Ірина.

Волонтери скерували дівчину у громадську організацію "Турбота в дії".

"Ми поспілкувались з Іриною одразу після її приїзду до Львова. Допомогли з тимчасовим помешканням і зрозуміли, наскільки їй необхідна опіка та дружнє плече. Їй потрібна була допомога з оформленням документів, також дівчина хотіла продовжувати навчання. Для цього їй потрібно було перукарське приладдя, яке наша організація допомогла придбати. Зараз Ірина навчається, мешкає у гуртожитку. Плануємо, щоб у неї був наставник, адже їй дуже важлива  психологічна допомога та підтримка", – зазначила соціальна працівниця ГО "Турбота в дії" Оксана Міщенко.

Ірина також дуже полюбила колег із відділу "Служба у справах дітей" Галицького району Львова. Команда допомогла дівчині з документами, а також регулярно спілкується з нею та підтримує її.

"Я спілкуюсь з мамою. Зв'язок з нею з'являється не часто. Дуже за них з бабусею хвилююсь, адже там так неспокійно. Дуже сумую за ними, за домом, за своєю кицею Машею.

Полюбила це місто всім серцем. Вдячна вашій Службі у справах дітей за те, що підтримують мене в усьому. Добре, що є «Турбота в дії», які заопікувались мною. Так важливо, що я у Львові маю до кого звернутись. Та попри все, я так хочу обійняти маму", – поділилася Ірина.

Читайте також: У Львові відкриють фотовиставку про Маріуполь до повномасштабного вторгнення

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #евакуація #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...