• Головна
  • Під Бахмутом загинув відомий командир Дмитро "Да Вінчі"
13:10, 8 березня 2023 р.
Надійне джерело

Під Бахмутом загинув відомий командир Дмитро "Да Вінчі"

Командир батальойну загинув під час обстрілу поблизу Бахмута.

На передовій, поблизу Бахмута, загинув військовий Дмитро Коцюбайло, який отримав смертельне поранення. Він був командиром батальйону "Вовки Да Вінчі". 

Про його загибель повідомив президент України Володимир Зеленський, який у 2021 році нагороджував Дмитра Коцюбайла званням Героя України.

"Сьогодні в бою загинув "Да Вінчі", герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України", – зазначив Зеленський.

На передовій загинув відомий командир Дмитро "Да Вінчі", Фото - з відкритого доступу

На передовій загинув відомий командир Дмитро "Да Вінчі", Фото - з відкритого доступу

27-річний Герой родом із села Задністрянськ Галицького району Івано-Франківської області. Він брав участь у Революції Гідності, а потім, у 17 років пішов на фронт захищати Україну від російської агресії. 

У 2014 році Дмитро командував взводом добровольців, в 2015 став командиром роти.

У 2014 році "Да Вінчі" отримав важке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски, Донецької області. На фронт від повернувся через 3 місяці реабілітації. 

17 березня 2016 року був призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

1 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський присвоїв Дмитрові Коцюбайлу звання Героя України із врученням ордена "Золота Зірка". Він став наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво. Як зазначено в указі президента Володимира Зеленського, високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Від початку повномасштабної війни очолював окремий механізований батальйон «Вовки Да Вінчі» в складі 67-мої окремої механізованої бригади.

Читайте також: Під час обміну полонених 7 березня додому повернулися 5 воїнів з Львівщини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#помер_дмитро_да_вінчі #да_вінчі_помер #помер_командир_дмитро_коцюбайло #новини_україни #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...