• Головна
  • Перша леді України відвідала будинок сімейного типу на Львівщині, - ФОТО, ВІДЕО
15:08, 5 березня 2023 р.
Надійне джерело

Перша леді України відвідала будинок сімейного типу на Львівщині, - ФОТО, ВІДЕО

До будинку сімейного типу на Львівщині завітала Олена Зеленська. 

Перша леді України та команда Фундації Олени Зеленської відвідали дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) родини Паскевичів на Львівщині.

Про це повідомила на своїй сторінці перша леді. 

ДБСТ – це сім'ї, які беруть на виховання від п’яти до десяти дітей, позбавлених батьківської опіки, та забезпечують їм дитинство в родинній атмосфері. 

"Ці діти колись уже втрачали родину й безпеку та віднайшли їх із прийомними батьками. І тепер через війну їхнє дитинство знову під загрозою. Дітям потрібен дім. А батькам – можливість захистити свої надзвичайні сім’ї. Людей, які стільки допомагають самі, ми просто зобов’язані підтримувати", – наголосила Олена Зеленська.

Історія цього дитячого будинку сімейного типу почалась у 2012 році. За цей час батьки Оксана та В'ячеслав виховали десять дітей. Зараз у ДБСТ Паскевичів – вісім вихованців та п’ять біологічних синів. До повномасштабного вторгнення сім'я жила неподалік Кривого Рогу. Там у Паскевичів був затишний будинок, велике господарство та власна сироварня. В березні родина була вимушена залишити своє звичне життя та переїхати на Львівщину. У розмові з першою леді та командою Фундації мама Оксана поділилася, як складно було знайти житло для такої великої сім’ї.

Зараз Паскевичі живуть в орендованому будинку. Усе їхнє життя вмістилось у декілька валіз. Попри це батьки намагаються забезпечити якомога повніше дитинство для своїх дітей. Щоб допомогти їм, Фундація Олени Зеленської передала найнеобхідніші в побуті речі.

Підтримка дитячих будинків сімейного типу – один із постійних напрямів діяльності Фундації, яким перша леді опікується особисто. Команда Фундації продовжить надавати допомогу ДБСТ, щоб підтримати родини, які зачепила війна.

Читайте також: Британські благодійники передали військовим з Львівщини 20 авто на передову, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Олена_зеленська_на_львівщині #львівщина_олена_зеленська #будинок_сімейного_типу #новини_львівщини #новини_львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...