• Головна
  • Британець планує велосипедом проїхати з Лондона до Львова, щоб зібрати кошти на розмінування України, - ВІДЕО
17:31, 27 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Британець планує велосипедом проїхати з Лондона до Львова, щоб зібрати кошти на розмінування України, - ВІДЕО

Том Хашемі планує подолати цю відстань за 14 днів, поїздка розпочнеться 28 квітня.

27 лютого у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що Том Хашемі - генеральний директор компанії Cast From Clay, яка працює у Лондоні та у Львові, хоче здійснити велосипедну подорож через всю Європу, щоб зібрати кошти на розмінування території України. 

"Я збирають здійснити велозаїзд із Лондона до Львова. Це близько 2000 кілометрів. Робитиму це для того, щоб зібрати кошти на розмінування української території. Моя компанія працює і в Лондоні, і у Львові, тому такий маршрут є невипадковим.

Впродовж року великої війни ми неодноразово підтримувати Україну: донатили кошти, висилали медикаменти. Велозаїзд – це ще один крок, який я можу і хочу зробити для України. Я почув від української депутатки Лесі Василенко про проблему із замінуванням, від якої часто страждають, помирають діти. Я маю 5-річного сина, тому ця проблема мене особисто дуже зачепила.

Моя ідея має кілька цілей. Перша – зібрати 20 тисяч фунтів, що достатньо, щоб видалити близько 40 нерозірваних мін, снарядів і уникнути шкоди, яку вони можуть завдати. Ці кошти збираються через фандрайзингову платформу (вже є зібрано половину цієї суми). Ще одна ціль більш політична, адже хочу привернути увагу британських посадовців, політиків до України (зокрема я планую привезли листи від них для мера Львова, а відповідно від міського голови Львова лист передати британській владі, і в такий спосіб посилити співпрацю на місцевому рівні між владою Великої Британії та України)", - зазначив Том Хашемі.

Велосипед, яким Том буде їхати з Лондона до Львова і назад, буде розфарбований в кольори українського та британського кольорів. До процесу створення цього велосипеду залучено кілька локальних британських компаній, в чому теж є певний символізм об'єднання заради допомоги українцям.

Читайте також: 369 доба повномасштабної війни: яка ситуація на фронті по всіх напрямках

Фото на головній: castfromclay

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #війна #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...