• Головна
  • На Львівщині відновили ще дві залізничні дільниці на кордоні з Польщею
16:05, 17 лютого 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині відновили ще дві залізничні дільниці на кордоні з Польщею

Мова йде про залізничне сполучення Держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – Держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір.

Сьогодні, 17 лютого, урочисто відкрили дільниці Старжава – Хирів – Нижанковичі, участь у якому взяли міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, начальник Самбірської РВА Іван Ільчишин та керівники місцевих територіальних громад.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА. 

Як зауважив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, українські залізничники виконали комплекс ремонтних робіт дуже оперативно.

«Менше, ніж за рік українські залізничники виконали комплекс ремонтних робіт – відновили колію та об’єкти інфраструктури. Зокрема, капітально відремонтували приблизно 70 км головної та приймально-відправних колій, із них 30 км – широкої, 9 км – європейського зразка та 30 км – суміщеної колії. Крім того, відновили 10 мостів, 4 пасажирські платформи, 9 будівель та споруд технологічного призначення, а також вокзали у Хирові, Нижанковичах та Старжаві. У найближчій перспективі очікується відновлення руху поїздів міжнародною дільницею Мальховіце – Нижанковичі – Старжава – Кросценко. Маємо черговий позитивний досвід співпраці урядів України та Республіки Польщі у контексті відкриття залізничних сполучень, продовжуємо налагоджувати транскордонну співпрацю», – підкреслив він.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність західного кордону, зокрема його ключового напрямку – польського.

«Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок. Дякую польським партнерам, зокрема Міністру інфраструктури Анджею Адамчику та Міністру Ради Міністрів Польщі Міхалу Дворчику за підтримку та готовність приймати швидкі та критично важливі рішення для стабільної логістики на кордоні. Партнерство України та Польщі наразі є наріжним каменем не тільки стабільних логістичних маршрутів для експортерів, але й забезпечення обороноздатності України», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно у селі Мальховичі Республіки Польща відбулося урочисте відкриття тимчасової інфраструктури на майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховичі». Пусті вантажні транспортні засоби уже можуть перетинати там кордон в обидва напрямки.

Читайте також: Львівський ринок "Добробут" закрили: що кажуть у міськраді

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#залізничні_дільниці_на_львівщині #дільниці_львів #новини_львівщини #новини #відкрили_на_кордоні_з_польщею
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...