• Головна
  • У Львові перевірили якість води: результати
14:05, 15 лютого 2023 р.
Надійне джерело

У Львові перевірили якість води: результати

У Львові водопровідна вода відповідає санітарним нормам.

Станом на 15 лютого у Львові відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

"Наша хімічна лабораторія регулярно бере проби води у десятках точок: починаючи зі свердловин (найближча із них – 13 км від Львова, а найвіддаленіша – майже 100 км) і завершуючи водою з крану в оселі львів'ян.

Відбір проб та лабораторні дослідження питної води відбуваються як у будні дні, так і у вихідні та святкові дні. Контроль безпечності та якості води виконується за мікробіологічними, органолептичними, фізико-хімічними, санітарно-токсикологічними та радіологічними показниками у місцях водозабору, перед надходженням у водопровідну мережу, а також у розподільній мережі.

Львів'янам пощастило пити воду з підземних джерел, що є екологічно чистою та не потребує додаткового очищення перед подачею до споживачів. Уся вода, що подається до Львова, є безпечна та якісна й відповідає вимогам ДержСанПіНу 2.2.4-171-10.

Особливістю водопостачання нашого міста є велика кількість водозаборів. Відтак вода до Львова подається з різних напрямків, а кожен район міста "п'є" воду з різним хімічним складом", – повідомили в "Львівводоканалі".

Читайте також: У Львові виставили на аукціон з оренди будівлю в Стрийському парку: подробиці

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #якість_води #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...