• Головна
  • Яка ситуація на ринку праці у Львівській області
15:13, 14 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Яка ситуація на ринку праці у Львівській області

Середній розмір заробітної плати у базі вакансій Львівської обласної служби зайнятості становить 10,5 тис. грн.

Станом на лютий у базі вакансій Львівської обласної служби зайнятості налічувалося 3978 пропозицій працевлаштування. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк зазначив, що більшість вакансій (65,2%) адресовані представникам робітничих професій. Для службовців зареєстровані 26,9% вільних місць праці та 7,9% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,5 тис. грн, однак декому працедавці готові платити вдвічі більше, зокрема лікарям різної спеціалізації, водіям, токарям, швачкам, трактористам, слюсарям-ремонтникам, електрикам та ін. Агроному пропонують 52 тис. грн, машиністу крана автомобільного – 45 тис. грн, водіям і трактористам-машиністам – 30-40 тис. грн.

У обласному центрі зайнятості розповіли, що зареєструватися у службі зайнятості з метою пошуку роботи можна через застосунок "Дія" (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu) за умови наявності кваліфікованого електронного підпису або шляхом особистого звернення до найближчого підрозділу ЛОЦЗ (контакти – https://bit.ly/40jWW59).

Допомогу з безробіття призначають з першого дня після дня надання статусу безробітного. У період дії воєнного стану її мінімальний розмір становить 1 тис. грн, максимальний – 6,7 тис. грн (не більше розміру мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавством на 1 січня календарного року). Тривалість виплати – до 90 календарних днів.

Читайте також: У будинку в центрі Львова відреставрували історичну браму, - ФОТО

Фото на головній: з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ринок_праці #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...