• Головна
  • 8 лютого у Львові прощатимуться з трьома Героями, які захищали Україну
18:27, 7 лютого 2023 р.
Надійне джерело

8 лютого у Львові прощатимуться з трьома Героями, які захищали Україну

Міські церемонії прощання із захисниками відбудуться на площі Ринок об 11:40 та о 14:40. 

8 лютого у Львові прощатимуться ще з трьома Героями. На війні загинули 21-річний Олег Мужкевич, 44-річний Валерій Діанов, 33-річний Богдан Романчук. Мерія закликає львів'ян та гостей міста долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Чин похорону Олега Мужкевича та Валерія Діанова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Богдана Романчука відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя у рідному селі на Івано-Франківщині.

Біографічні довідки Героїв. Олег Мужкевич львів'янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №72, згодом закінчив Комунальний заклад Львівської обласної ради "Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут". Здобував освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

У вільний час вів активний спосіб життя: займався бігом, "воркаутом", захоплювався гірським туризмом.

В 2020 році підписав контракт із Збройними силами України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації боровся із окупантами у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

У Олега Мужкевича залишилися двоє братів, двоє сестер та дівчина.

Олег Мужкевич, Фото: пресслужби Львівської міськради

Олег Мужкевич, Фото: пресслужби Львівської міськради

Валерій Діанов львів'янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №86. У 1996-му році закінчив Професійно-технічне училище №53 Львова за спеціальністю "слюсар-ремонтник". Після завершення навчання проходив військову службу в армії.

Працював у будівельній сфері, раніше обіймав посаду у Товаристві з обмеженою відповідальністю "Віконні системи".

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України. Боровся із окупантами на східному напрямку.

У Валерія Діанова залишилися мама, дружина та донька.

Валерій Діанов, Фото: пресслужби Львівської міськради

Валерій Діанов, Фото: пресслужби Львівської міськради

Богдан Романчук уродженець села Потік Івано-Франківської області. Навчався у Рогатинському ліцеї "Гімназія імені Володимира Великого" Рогатинської міської ради Івано-Франківської області. Закінчив Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна за спеціальністю "інженер-механік".

У мирний час працював помічником начальника у Відокремленому підрозділі "Вагонне депо Клепарів" Державного територіально-галузевого об'єднання "Львівська залізниця".

Був першим лідером молодіжної спільноти "Благословення" при Храмі Святих Володимира та Ольги у Львові, учасником місійної команди "Нова Культура".

Кандидат в майстри спорту України зі стрільби. Захоплювався фото- і відеозйомкою та гірським туризмом. Разом із братом мріяв відкрити власну майстерню Teslya.

Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у складі 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії "Аратта".

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації проходив військову службу у лавах 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Збройних сил України.

У Богдана Романчука залишилися вагітна дружина, батьки, брат, бабуся, хрещена матір, племінники та похресниця.

Богдан Романчук, Фото: пресслужби Львівської міськради

Богдан Романчук, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: Окупанти зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на 5 напрямках, - Генштаб

Фото на головній: Романа Балука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...