• Головна
  • Львівські рятувальники ліквідували умовну пожежу на АЗС (ФОТО, ВІДЕО)
15:46, 26 липня 2013 р.

Львівські рятувальники ліквідували умовну пожежу на АЗС (ФОТО, ВІДЕО)

У Львові відбувся тренінг за темою «Охорона праці, промислова, техногенна та пожежна безпека на автозаправних станціях», організований ПАТ «Концерн Галнафтогаз» для посадовців, що відповідають за охорону праці в регіональних філіях мережі автозаправних комплексів «ОККО». Про це повідомила прес-служба ДСНС у Львівській області.

DSC_6301

 

Захід проводився з метою проведення теоретичних та практичних навчань з охоронипраці, техногенної та пожежної безпеки, ознайомлення із новими нормативно-правовими документами в галузі охорон праці, пожежної й техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки. І звичайно ж - обміну досвіду між представниками регіональних філій.

DSC_6318

 

Під час проведення теоретичної частини тренінгу, представник ДСНС Львівщини Орест Галонько розповів про основні вимоги пожежної та техногенної безпеки до об’єктів підвищеної небезпеки. Посадовець вказав на основні недоліки, які виявляють фахівці наглядово-профілактичного блоку Держслужби з надзвичайних ситуацій під час планових перевірок даних об’єктів.

DSC_6331

 

До типових причин виникнення пожеж на АЗС належать загорання автотранспортних засобів, виникненні іскри з глушника автівки, заправлення автомобіля із працюючим двигуном. Також загорання може виникнути при несправності електрогосподарства операторного приміщення, системи освітлення території, при порушенні правил техніки безпеки роботи на об’єкті чи під час ремонтних робіт, при переливах пального, несправності електроустаткування заправних колонок, загоранні розливів нафтопродуктів. Можливе загорання при зливі нафтопродуктів з паливовоза, в результаті загазованості повітря чи неправильному заземленні транспортного засобу, зумисного підпалу або внаслідок паління на території АЗС.

DSC_6369

 

У своєму виступі О. Галонько наголосив на основних правилах пожежної безпеки до автозаправних станцій та розповів про заборони, під час перебування на АЗС: « Забороняється заправлення транспортних засобів з працюючими двигунами, проїзд автотранспорту над підземними резервуарами, заправлення  автомобілів,  завантажених  небезпечним  вантажем. Також суворо заборонено паління на території заправної станції. Виконання цих нескладних правил та додержання вимог техніки безпеки праці дозволяє безпечно надавати усі види послуг як працівникам АЗС так і водіям транспортних засобів використовувати надані послуги».

Після короткого теоретичного курсу, учасники тренінгу перейшли до практичноїчастини. Згідно тактичного задуму навчань, на АЗС № 87, що знаходиться на вулиці Б. Хмельницького у Львові, виникла пожежа. Персонал станції одразу ж повідомляє про подію пожежно-рятувальні підрозділи. До приїзду вогнеборців, працівники автозаправного комплексу намагалися самостійно ліквідувати горіння за допомогою порошкових вогнегасників, але вогонь поширився і сил самих працівників стало недостатньо. За лічені хвилини на місце події прибули професійні рятувальники та за допомогою спеціальної піни загасили умовну пожежу.

Підсумовуючи результати проведених навчань керівництво концерну «Галнафтогаз» подякувало представниками Держслужби з надзвичайних ситуацій за надання фахових рекомендацій по забезпеченню високого рівня пожежної та техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки та домовилися про подальшу співпрацю у галузі забезпечення безпеки населення та персоналу на території автозаправних комплексів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...