• Головна
  • Лише 1 український фільм візьме участь у конкурсі фестивалю Wiz-Art 2013
21:56, 25 липня 2013 р.

Лише 1 український фільм візьме участь у конкурсі фестивалю Wiz-Art 2013

На міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 2013 надійшло близько сотні робіт, проте, за словами організаторів, надто малий відсоток з них можна було б показувати глядачам. Відтак у конкурсі фестивалю візьме участь лише один український фільм.

«До нас надійшла просто нечувана кількість фільмів: 1457 короткометражок з тридцяти дев’яти країн світу. З них ми обрали 110 найкращих та сформували конкурсну програму в кількості 20-ти фільмів. У конкурсі візьме участь лише один український фільм «Помножувач»,- розповіла Ольга Райтер, виконавчий директор кінофестивалю Wiz-Art.

 Міжнародне журі обиратиме переможців конкурсу в таких номінаціях: найкраща режисура, найкращий сценарій, гран-прі. Позаконкурсна програма Wiz-Art 2013 включає серію соціальних показів «Культура на районах», «Великі короткі метри» (дебютні фільми визначних українських  режисерів 20 ст.), Best of British (панорама Лондонського фестивалю короткометражних фільмів), підбірки «Прощання з плівкою», «Інші», «Ми – це світ», а також  панораму українських фільмів «Знято!».

Окрім конкурсних робіт, для глядачів показуватимуть своє кіно і вже досвідчені режисери. «Я сьогодні вперше в Львові, як і в Україні і з нетерпінням чекаю перегляду. З тих фільмів, які є в програмі, я бачив всього кілька, тому це буде для мене цікавим. Також  я представлю кращі британські короткометражки», - розповів Філіп Ілсон, директор Лондонського фестивалю короткометражних фільмів та член журі Wiz-Art 2013.

Зазначимо, до складу журі цьогорічного конкурсу увійшли: директор  Лондонського фестивалю короткометражних фільмів Філіп Ілсон, швейцарська акторка, режисерка та сценаристка МаріяЗіґріст і український режисер Дмитро  Сухолитко-Собчук. За результатами голосування, 28 липня найкращий український фільм отримає приз глядацьких симпатій і статуетку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...