• Головна
  • Які послуги надають на Львівщині для переселенців, військовослужбовців і жителів
16:17, 4 січня 2023 р.
Надійне джерело

Які послуги надають на Львівщині для переселенців, військовослужбовців і жителів

Перелік допомоги, яку у Львівській області можуть отримати переселенці, військовослужбовці та жителі області. 

4 січня голова Львівської ОВА Максим Козицький на фейсбук-сторінці зазначив, які послуги в умовах воєнного стану надають на Львівщині. Зокрема, йдеться про допомогу переселенцям, військовослужбовцям та їхнім сім'ям, жителям області. 

Допомога для вимушених переселенців

  • На Головному залізничному вокзалі Львова їх зустрічають волонтери медико-психологічної допомоги. Вони працюють цілодобово, щоб надати медичну чи психологічну допомогу, скерувати на поселення чи транспорт, виплати чи отримання гуманітарної допомоги. Контактний телефон – 068 00 34 014;
  • У кожному районі Львівської області діють консультативно-координаційні центри (ККЦ), де допомогу надають фахівці Львівської ОВА та представники українських і міжнародних організацій. Можна отримати всю необхідну інформацію, а також юридичний супровід, психологічну підтримку, гуманітарну допомогу. Телефонувати за номером 112. Реєстрація, щоб отримати допомогу, – за посиланням: https://cutt.ly/R2wuP9V.

Допомога воїнам та їхнім сім'ям

  • У Львові на вулиці Коперника, 17 працює Офіс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей. Там допомагають оформити соціальні та пенсійні виплати, консультують стосовно пошуку зниклих безвісти та полонених, надають юридичний та психологічний супровід.Офіс працює у робочі дні тижня з 10:00 до 18:00. Номер телефону – 068 260 68 15. За посиланням доступна реєстраційна форма для отримання психосоціальної підтримки: https://forms.gle/PqK7o5HGW7GnUqTR6.

Психологічна допомога у школах для освітян, учнів та батьків

  • Робоча група медико-психологічної допомоги приїздить у школи та проводить тренінги про те, як говорити з дитиною про війну, як комунікувати під час сирен, а також пояснює про психічне здоров'я. Для проведення тренінгів об’єднали міжнародних партнерів та спеціалістів у цьому напрямі. Щоб запросити тренерів у навчальний заклад, можна заповнити анкету: https://cutt.ly/p2wu9NH.

Читайте також: Козицький повідомив, яка ситуація у Львові та області станом на 4 січня

Фото на головній: Максима Козицького, фейсбук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #допомога #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...