• Головна
  • Що покажуть у Львівському оперному театрі в грудні: перелік подій
17:23, 14 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Що покажуть у Львівському оперному театрі в грудні: перелік подій

Публікуємо перелік подій, які покажуть у Львівському оперному театрі цього місяця. 

До кінця грудня 2022 року у Львівському оперному театрі проведуть низку подій. Для глядачів підготували тематичні різдвяні концерти, оперу "Лис Микита", балет "Білосніжка та семеро гномів" та інше. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися про заходи детальніше.

Оперета "Летюча миша"

Оперета "Летюча миша" на три дії українською мовою. Вона названа на честь головної героїні Розалінди, яку чоловік не впізнав на балу в костюмі летючої миші і закохався в неї без пам'яті. 

Оперета "Летюча миша", Фото: opera.lviv.ua

Оперета "Летюча миша", Фото: opera.lviv.ua

Благодійний концерт "Колискова для солдата"

Жителів запрошують на благодійний концерт для підтримки ЗСУ. Таким чином можна долучитися для збору коштів для захисників і захисниць, а також послухати українську вокальну музику. Кошти за квитки передадуть у благодійний фонд "Повернись живим".

Балет "Жізель"

Романтичний балет "Жізель" французького композитора Адольфа Адана. Глядачі зможуть насолодитися історією, що завершується перемогою любові навіть після смерті. Кохання селянки Жізелі таке сильне, що вона рятує коханого графа Альберта від смертельного танцю.

Балет "Жізель", Фото: opera.lviv.ua

Балет "Жізель", Фото: opera.lviv.ua

Опера "Лис Микита"

Опера "Лис Микита" українського композитора Івана Небесного. Лібрето створене режисером вистави Василем Вовкуном на основі казки-поеми Івана Франка. Підійде для сімейного перегляду, адже за начебто дитячою казкою та розважальним сюжетом ховаються гострі та завжди актуальні соціальні питання.

Опера "Лис Микита", Фото: opera.lviv.ua

Опера "Лис Микита", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "Світло Бароко. Різдвяний концерт"

На різдвяному концерті звучатимуть вокальні та інструментальні шедеври барокових майстрів у виконанні оперних виконавиць та артистів. І діти, і дорослі зможуть поринути в чарівну музичну атмосферу. 

Концерт "Музика лікує"

Глядачі зможуть насолодитися голосом Анни Старушкевич у супроводі піаністки Анни Дем'янчук. Звучатиме вокальна та фортепіанна музика європейських композиторів, зокрема - твори Й. С. Баха, Г. Ф. Генделя, Дж. Россіні, Н. Нижанківського та інших. 

Концерт "Коляда. Триб'ют різдвяних пісень"

Напередодні Різдва проведуть тематичний концерт в Оперному театрі. Роман Меліш та Анжеліка Рудницька під симфонічний супровід Liatoshynskyi Capella Національного будинку музики представлять колядки та щедрівки з Харківщини, Донеччини та Луганщини в сучасному аранжуванні композитора Євгена Петриченка. 

Опера "Травіата"

Ця опера виконується італійською мовою з українськими субтитрами. У сюжеті - куртизанка Віолетта влаштовує один із вечорів у своєму салоні. Їй представляють юнака, що недавно приїхав у Париж із провінції, Альфреда Жермона, що справляє враження більш уважного і чуйного, ніж її супутник барон Дюфаль. Далі розпочинається їхня історія. 

Опера "Травіата", Фото: opera.lviv.ua

Опера "Травіата", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "Шлях до мрії"

Також у грудні є можливість відвідати концерт від учнів та викладачів Львівської державної хореографічної школи. Покажуть номери класичної, народної та сучасної хореографії.

Концерт "Шлях до мрії", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "Шлях до мрії", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "Різдвяний Штраус-гала"

Концерт "Штраус-гала" - це чудова нагода провести передноворічний час в приємній атмосфері. У програмі будуть вальси, польки, марші та увертюри до оперет Йоганна Штрауса-батька, Йоганна та Йозефа Штраусів-синів. 

Концерт "Різдвяний Штраус-гала", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "Різдвяний Штраус-гала", Фото: opera.lviv.ua

Балет "Білосніжка та семеро гномів"

Балет польського композитора Богдана Павловського, написаний на основі казки братів Грімм. Знайомий сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата мачуха-чаклунка виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. 

Балет "Білосніжка та семеро гномів", Фото: opera.lviv.ua

Балет "Білосніжка та семеро гномів", Фото: opera.lviv.ua

Читайте також: 17 грудня у Львові починається передноворічна торгівля ялинками: де купити

Фото на головній: Львівська національна опера, фейсбук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Оперний_театр #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...