• Головна
  • На Львівщині перевірятимуть доцільність зміни тарифів на комунальні послуги
16:33, 23 липня 2013 р.

На Львівщині перевірятимуть доцільність зміни тарифів на комунальні послуги

23 липня під головуванням першого  заступника  голови Львівської ОДА Богдана  Матолича відбулося  перше засідання робочої групи з  перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це йдеться у повідомленні прес-служба ЛОДА.

На початку засідання Богдан Матолич нагадав присутнім, що під час  останньої селекторної  наради щодо стану підготовки до нового опалювального сезону, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул наголосив, що тарифи на житлово-комунальні послуги у всіх регіонах України повинні бути стабільними та  економічно обґрунтованими:

«Тому завдання нашої робочої групи  полягає у перевірці  доцільності  зміни тарифів, якщо вони відбуваються в області», – сказав Б. Матолич.

У своїй доповіді в.о. директора департаменту ЖКГ, розвитку інфраструктури та ПЕК облдержадміністрації Євген Бентковський повідомив, що профільний департамент Львівської ОДА проводить щомісячний моніторинг динаміки зміни діючих тарифів на послуги, фактичних витрат та рівня відшкодування фактичних витрат цими тарифами.

«Згідно даного моніторингу, станом на 20 липня 2013 року у Львівській області середньозважений розмір діючих тарифів  на послуги з утримання будинків  та  прибудинкових  територій становить від 0,33 грн./м.кв. (м.Ст.Самбір) до 1,98 грн./ м кв. (м. Новояворівськ), при середньому розмірі тарифів  1,10грн./ м. кв. (з ПДВ). Рівень відшкодування фактичних витрат діючими тарифами в області коливається від 100 % (м. Золочів, м. Сокаль, м. Жидачів) до 53,3 %  (м. Пустомити)», – зазначив Є. Бентковський.

Він також додав, що вартість теплової енергії  для населення в області коливається в межах від 264,19 грн./Гкал (м. Перемишляни – тариф не змінювався з 2006 року) до 535,18 грн/Гкал (м. Старий Самбір – тариф встановлений 01.11.11) при середньому тарифі для населення по області  326,95 грн/Гкал., який залишається незміним з січня 2012 року.

Також Євген Бентковський поінформував членів робочої групи  щодо тарифів на послуги водопостачання і водовідведення. За його словами, діапазон тарифів на послуги водопостачання для населення в області є наступним: від 2,57 грн./м3 (м. Новий Розділ) до 8,01грн./м3 (м. Мостиська) при середньому тарифі на послуги водопостачання для населення в області – 5,02 грн./м3.

«Відповідно діапазон тарифів на послуги водовідведення для населення становить від 1,22 грн./м3 (м.Борислав) до 10,30 грн./м3 (м. Мостиська), при середньому тарифі на послуги водовідведення для населення в області -  4,29 грн./м3», – сказав  він.

За підсумками засідання  Богдан Матолич доручив членам робочої групи повідомити районні державні адміністрації, міста обласного підпорядкування про порядок тарифної політики, а також надалі відслідковувати ситуацію щодо доцільності підняття цін на комунальні послуги, якщо такі мають місце.

Нагадаємо, 4 липня Розпорядженням голови Львівської ОДА створено робочу групу з перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,60
39,85
EUR
42,70
42,84
PLN
9,80
9,90
Оголошення
live comments feed...