• Головна
  • Переваги ультракоротких зубних імплантів
Новини компаній
11:33, 14 листопада 2022 р.

Переваги ультракоротких зубних імплантів

Новини компаній

Розвиток сучасної стоматології, а саме протезування дозволяє швидко усунути відсутність одного і кількох зубів. Для установки протезів, що знімаються, та не змінюються на першому етапі встановлюють імпланти.

Основні види зубних імплантів

В залежності від типу фіксації, будови штифта (“штучного кореня”) конструкції поділяються на:

гвинтові. Імплант такого типу нагадує гвинт. Його довжина дорівнює довжині коронки, яка буде встановлюватися у ході протезування. Гвинтові імпланти є поширеними, гарантують високий ступінь інтеграції із кістковою тканиною пацієнта;

ультракороткі імпланти у формі плато (або циліндричні імпланти). Назву отримали через схожість форми конструкції із гірським плато.Також, ці імпланти називають Ultrashort Plateau Root Form Implants.

Основні відмінності коротких імплантів

У чому полягає принципова різниця між гвинтовими та циліндричними імплантами? У вимогах щодо товщини кістки щелепи. Для кріплення коронки на гвинтовий імплант конструкція у щелепі має бути приблизно такої ж довжини, як і коронка. Тобто альвеолярний гребінь повинен мати мінімум 12 мм та ширину від 6 мм. На практиці при протезуванні часто спостерігається дефіцит кісткової тканини (особливо на верхній щелепі). У випадку використання гвинтових імплантів перед установкою конструкції пацієнт має пройти процедуру відкритого або закритого синус-ліфтинга (нарощування кісткової тканини натуральним або синтетичним матеріалом). Це відтерміновує саму процедуру протезування.

Дефіцит кісткової тканини може виникати внаслідок:

природних вікових особливостей. З часом висота альвеолярного гребеня, як і його товщина, зменшується;

перенесених хвороб (пародонтит, туберкульоз);

тривалої відсутності зуба. Без відповідного навантаження на слизову нервові волокна не отримують достатню кількість подразнень. Тим самим знижуючи рівень трофіки кісткової тканини на місці втраченого зуба;

анатомічних особливостей. Навіть у пацієнтів 30 років може спостерігатися дефіцит кісткової тканини.

У цих випадках рекомендовано протезування ультракороткими імплантами у формі плато. Їх довжина не перевищує 9 мм, що дозволяє закріпити конструкцію навіть при дефіциті кістки.

Переваги та недоліки коротких зубних імплантів

До плюсів використання коротких зубних імплантів відносять:

1.Можливість протезування у випадку тонкої кістки, великих гайморових пазух.

2.Низький рівень травмування кістки. Стоматолог встановлює конструкцію висотою до 9 мм натисканням на імплант, на відміну від вкручування гвинтового штифта довжиною 10 і більше міліметрів.

3.Не потрібно проводити додаткову процедуру синус-ліфтингу. Відсутність необхідності нарощування кістки економить час та кошти при протезуванні.

4.Швидша інтеграція конструкції із кісткою щелепи через мінімізацію травмування кісткової тканини коротким імплантом.

5.Відсутність ризику травмування нерва на нижній щелепі при протезуванні бічних зубів.

6.Можливість протезування при значній глибині залягання гайморових пазух. Висота імпланту всього у 9 мм дозволяє обійти пазуху, уникнувши ускладнень та ризиків.

7.Більша площа контакту імпланту із кісткою. Завдяки конструктивним особливостям штифта, скошеним “плечам”, поперечним ребрам навіть при меншій висоті конструкція більше контактує та краще інтегрується із кісткою, ніж гвинтовий варіант.

8.Ефект нарощування кісткової тканини у місці встановлення. Конусне з’єднання та великі борони повністю виключають міні рухи у місці з’єднання штифта й абатмента. Після атравматичного встановлення в лунку, остеоцити (клітини, що містяться у крові та формують кісткову тканину) осідають на бічній поверхні імплантату. Тому з часом після протезування можливе збільшення товщини кісткової частини на місці протезування.

9.Позаротове з’єднання абатменту з коронкою. Стоматолог на короткий імплант встановлює готову, з’єднану в лабораторії конструкцію. Це усуває момент потрапляння цементу під ясна, появи запалень та зниження відсотка інтеграції конструкції із тканиною. Цей момент — один із найпоширеніших ризиків протезування на гвинтових штифтах.

Ультракороткі імпланти системи плато мають і мінуси.

Недоліками конструкцій є:

труднощі при протезуванні премолярів та молярів через великі розміри зубних коронок;

вимоги щодо високої кваліфікації стоматолога. Спеціаліст, який десятиріччями працює із короткими імплантами, відшліфував протоколи встановлення конструкцій на практиці, — запорука вдалої процедури, здорової посмішки!

Джерело:https://osadchyclinic.com.ua/implantaciya/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...