Новини компаній
17:27, 22 серпня 2022 р.

Яку плитку вибрати для кухні

Новини компаній

Вибираючи матеріали для ремонту кухні, зазвичай користувачі вирішують купити плитку у Львові. І це не дивно, адже даний облицювальний матеріал є найбільш підходящим для приміщень з високим рівнем вологості та ризиком забруднення стін і підлоги. Звісно, можна поклеїти шпалери с підвищеною товщиною шару, або взагалі ті, що призначені для миття. Та все ж таки, сьогодні вони втрачають актуальність, принаймні для кухні. Водночас, велике розмаїття плитки дозволяє підібрати найкращий варіант під будь-яке стильове оформлення приміщення.

Крім того, наразі в продажу можна зустріти різні види плитки. Найбільшим попитом користуються керамічна та керамогранітна. На перший погляд здається, що різниця між ними невелика, однак, вона присутня. А тому варто детально розглянути особливості кожного варіанту перед тим, як вибрати облицювальний матеріал для кухні.

Яку плитку вибрати для кухні, фото-1

Різниця між керамічною та керамогранітною плиткою

Керамічна плитка і керамограніт відрізняються за наступними ознаками:

  • Матеріали виготовлення. В основі обох варіантів лежать глина та пісок. Однак в першому випадку, крім цього, більше нічого немає. В другому ж, до основи додається граніт, який відомий своїми характеристиками міцності. Тобто, керамограніт, у порівнянні зі звичайною керамікою, на порядок міцніший;
  • Вартість. Керамічна плитка коштує дешевше зі зрозумілих причин, адже витрати матеріалів виготовлення менші. Керамограніт трохи дорожче, але вартість повністю виправдана його властивостями;
  • Вага. Навряд чи буде новиною те, що чиста кераміка має меншу вагу, бо гранітний камінь, який входить до складу керамогранітної плитки, сам по собі важкий. Це треба враховувати, вибираючи облицювальний матеріал для стін на кухню;
  • Технічні характеристики. Як було зазначено вище, керамограніт міцніший та має більшу вагу, навіть якщо товщина обох плиток однакова. Також він здатний витримувати більші навантаження, має стійкість до зношення, його важко пошкодити механічно.

Є й ще один фактор. Справа в тому, що асортимент фактур у керамограніта збільшений. Сьогодні можна знайти плитку не тільки зі стандартною фактурою, але й «під дерево», «під метал», навіть «під антикварні дорогоцінні метали». А значить, можливостей для оформлення кухні набагато більше. Що ж стосується кольорової палітри, то тут спостерігається повний паритет, обидва варіанти можуть запропонувати величезний вибір кольорових відтінків.

Враховуючи технічні характеристики представлених облицювальних матеріалів, можна зробити висновок:

  • Для стін в пріоритеті буде керамічна плитка, бо вона має меншу вагу, а тому вона чинить менше навантаження на стіни. До того ж, немає сенсу облицьовувати стіни надто міцним матеріалом, адже там не спостерігається ризику механічних ушкоджень;
  • Для підлоги найкраще підходить керамограніт. По підлозі постійно ходять, а ще на ній стоїть важка побутова техніка, меблі, тож, керамічна плитка буде знаходитись під постійним навантаженням, ризиком появи тріщин, швидкого зношення.

Звісно, це не є суворим правилом, але зазвичай дотримуються саме такої схеми. Втім, на підлогу можна покласти ламінат або лінолеум, хоча вони по своїм якостям сильно поступаються керамограніту.

На що ще звернути увагу

Плитка для кухні повинна мати відповідну поверхню. Глянцева добре підійде для стін, її блиск додасть розкішного вигляду приміщенню. А ось для підлоги вибирають плитку з шорсткою поверхнею, аби уникнути ризику послизнутись під час готування їжі. При цьому шорсткість буває різного рівня, і тут кожен віддає перевагу тому, який більше підходить під інтер’єр кухні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...