• Головна
  • Неаполітанська піца: все, що треба про неї знати
Новини компаній
13:43, 29 квітня 2022 р.

Неаполітанська піца: все, що треба про неї знати

Новини компаній

Страва, яка завоювала велику кількість сердець – це піца. Львів – одне з міст, де пропонують найбільшу кількість варіантів цієї страви – як м’ясні, так і веганські, традиційні та унікальні тощо. Однак особливу любов до себе має власне Неаполітанська піца, яка може здивувати давньою історією та секретами приготування.

Особливості, секрети та історія неаполітанської піци

Неаполітанська піца у Львові з’явилась однією з перших, разом з Маргаритою та Карбонарою. А от вперше у світі вона з’явилась, певно, десь у XVI столітті у однойменному місті Неаполь. Багато істориків пов’язують цю подію разом з завезенням до Європи томатів, які раніше ніколи не вирощувались на її території.

Головна відмінність піци Неаполітано полягає у м’якому, розсипчастому коржику, який є повною альтернативою хрусткому італійському тісту. При цьому краєчки піци завжди м’які та пластичні, а також не мають рум’яності, оскільки така піца готується швидко. Варто відзначити, що у складі такого варіанту страви немає оливкової олії, яка є обов’язковою майже для кожного італійського рецепта піци.

Серед секретів, про які мало хто знає, варто відзначити необхідність настоювання тіста у холодному місці протягом доби. Так, зазвичай замішене тісто вкривають плівкою й ставлять у холодне місце на дванадцять-двадцять чотири години. Робиться це для того, аби під час випікання коржик був м’яким, а також мав найменшу кількість калорій.

Неаполітанська піца класично складається з таких інгредієнтів, як анчоуси, томати, кілька видів сирів, а також зелень та орегано. При цьому для начинки використовують не лише цілі шматочки томатів, а й томатне пюре, яке готується вручну з додаванням часнику та солі. 

Варто зазначити, що тісто для такої піци створюють виключно вручну. Для цього не використовують машинну ліпку або качалку, адже таким чином втрачаються бульбашки повітря між шарами тіста, які й допомагають йому швидше підійматись під час випікання.

В Італії ставляться до приготування Неаполітано досить суворо: кожна з піцерій, де працюють кухарі, готує її виключно у дров’яній печі. Ще одна особливість – це використання виключно морської солі, оскільки вважається, що вона додає страві більшої користі. 

Піца у Львові: замовити з доставкою

А якщо хочеться скуштувати більш традиційні або навпаки, незвичні варіанти піци – варто звернутись до ресторану Смакі Макі. Заклад пропонує широкий асортимент страв, які створюються виключно зі свіжих інгредієнтів, отриманих від перевірених часом постачальників.

Кожна страва готується з-під ножа, на кухні не користуються заготовками, а тому вони виходять смачними, поживними та корисними навіть для дітей.

У Смакі Макі можна замовити стандартні, середні піци, а також скористуватись популярними акціями та знижками, а також долучитись до програми лояльності, накопичуючи й витрачаючи бонуси на кожне замовлення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...