• Головна
  • Садовий закликав міжнародні організації допомогти з будівництвом житла для біженців
09:41, 12 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Садовий закликав міжнародні організації допомогти з будівництвом житла для біженців

Андрій Садовий закликає міжнародні організації долучитися до будівництва житла для біженців. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, Андрій Садовий ініціював онлайн-конференцію за участі міжнародних організацій-донорів та послів України під егідою агенції ООН у справах біженців. Під час спілкування фахівці міськради презентували партнерам свої напрацювання у зведенні житла для людей, які рятуються від війни, а мер Андрій Садовий закликав установи допомогти Львову в реалізації проєкту.

За словами мера Львова, з початку війни місто прийняло близько 200 тисяч людей, ставши найбільшим хабом для вимушено переміщених людей в Україні. Попри це щодня до Львова продовжують прибувати люди. 

Так, місто планує облаштувати 3 типи житла: тимчасові модульні містечка, які місто почало будувати кілька днів тому, дерев’яні будиночки для жінок при надії, для зведення яких потрібно до 2 місяців, а також постійне житло.

Головний архітектор міста Антон Коломєйцев поділився напрацюваннями та подальшими ідеями Львова в роботі з вимушеними переселенцями: розповів про процес будівництва житла, стан інфраструктури довкола обраних локацій, облаштування будиночків всередині тощо.

Очільниця офісу Агенції ООН у справах біженців в Україні Кароліна Білунг розповіла про спеціальні програми, які можуть допомогти місту в її реалізації.

«Люди втратили не лише дім – вони втратили роботу, школу, звичне життя. Як ми побачили за останні 8 років роботи з людьми зі сходу України, саме відсутність будівництва нового доступного та комфортного житла для вимушено переміщених людей, які втратили своє, є головною перешкодою, аби допомогти їм осісти та налагодити життя. Тому ми дуже вітаємо вашу ініціативу», – зазначила вона.

Нагадаємо, у Львові облаштовують тимчасові модульні містечка для українців, які рятуються від війни. Наразі зводять 88 будиночків, де мають проживати приблизно 350 людей. Містечко матиме 11 власних санвузлів, 5 душових кімнат, їдальню, медпункт та магазин. Тимчасове містечко облаштовують за підтримки уряду Польщі та Міністерства розвитку громад та територій України.

Також у Львові мають намір звести окреме тимчасове містечко для жінок при надії. Це будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї. До слова, сьогодні в місті живуть 209 жінок, які очікують на народження дитини та рятуються від війни.

Читайте також: Через «Дію» українці подали понад 66 тисяч заявок на відновлення житла

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці_львів #біженці_львів #біженці_у_львів #переселенці_прихисток_львів #чат_бот_львів #новини_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...