• Головна
  • Від ймовірних бомбардувань у Львові захищають пам'ятник Адаму Міцкевичу і фігури Діви Марії
09:33, 12 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Від ймовірних бомбардувань у Львові захищають пам'ятник Адаму Міцкевичу і фігури Діви Марії

Львів продовжує захищати пам'ятки архітектури від можливих руйнувань. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, через війну у місті тривають роботи з убезпечення пам’яток. До прикладу, цього тижня розпочнуться роботи із закриття пам’ятника Адаму Міцкевичу і скульптури Діви Марії.

У Львові роботу з убезпечення наших пам’яток ми розпочали із захисту вітражів. На сьогодні у більшості храмів вітражі закриті або демонтовані. Це Успенська церква, храм Івана Золотоустого, Вірменська церква, Катедра. Також закриті вітражі в житловому будинку на вул. Герцена, 6-8, а в будинку на вул. Князя Романа, 32 вони демонтовані. Роботи щодо вітражів тривають.

Щодо окремих скульптур, то фонтани на пл. Ринок закриті, скульптури довкола Катедри закриті, демонтовані дерев’яні скульптури з вівтаря Голгофа та закритий вівтар у вірменській церкві. Скульптури, які демонтовуємо, перевозимо у сховище.

Також закрили фасади каплиць Боїмів і Кампіанів. На вул. Коперника закрили всі рельєфи на мурі костелу св. Лазаря. Цього тижня розпочнемо роботи з монтування захисних конструкцій довкола пам’ятка Міцкевичу і фігури Діви Марії.

Багато захисних матеріалів для убереження пам'яток Львів ортимав від польських партнерів, зокрема інституту Полоніка і Фонду збереження культурної спадщини Польщі. 

Натомість вже самі роботи – чи то закриття, чи то демонтаж пам’яток – проводять волонтери під керівництвом реставраторів. Усі роботи координує наше управління.

Читайте також: Львівський музей історії релігії запрошує на екскурсії-квести

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів_пам'ятки_ахітектури #львів_збереження_пам'яток #збереження_пам'яток_архітектури_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...