• Головна
  • За підтримки Президента у Львові покажуть збірку живопису галереї Возницького
10:00, 23 червня 2013 р.

За підтримки Президента у Львові покажуть збірку живопису галереї Возницького

Президент України підписав розпорядження від 5.06.2013 №189/2013-рп про надання підтримки виставці польського живопису з колекції Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького. Підтримку надано з метою зміцнення дружніх відносин між Україною та Республікою Польща, а також піднесення міжнародного іміджу України.Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Виставка „Шедеври польського живопису зі збірки Львівської національної галереї мистецтв” проходитиме з 26 червня до 28 вересня 2013 року в Державній галереї мистецтв у Сопоті (Польська Республіка).

На цій виставці буде представлено 125 творів польських художників з кінця ХVІІІ ст. до кінця 30-х років ХХ ст. з експозиції та фондів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького.

Найчисельніше представлені роботи польських художників другої половини ХІХ – поч. ХХ ст., періоду найбільшого розквіту польського мистецтва та культури. Серед представлених на виставці мистців імена таких відомих художників як Марчелло Бачареллі, Бернардо Беллото, Жан-П’єр Норблін, Вільгельм Лєопольський, Артур Гроттгер,  Ян Матейко, Станіслав Хлєбовський,  Генрик Семірадський, Юліуш та Войцех Коссаки, Вітольд Прушковський, Яцек Мальчевський, Ян Станіславський, Ольга Бознанська, Юзеф Мегоффер, Казимир Сіхульський, Юзеф Брандт, Зигмунт Валішевський, Станіслав Дембіцький, Ерно Ерб та багато інших.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...