• Головна
  • Що подивитися у Львові: 4 локації для неймовірних фото та з цікавою історією
14:02, 23 січня 2022 р.
Надійне джерело

Що подивитися у Львові: 4 локації для неймовірних фото та з цікавою історією

Львів - переповнений цікавими та унікальними локаціями, де можна зробити цікаві світлини. Спеціально для наших читачів ми підготували добірку таких місцин у місті Лева.

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького у Львові, Фото - з відкритого доступу

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького у Львові, Фото - з відкритого доступу

Розташування: вул. Драгоманова, 42.

У цій добірці ми розповімо вам саме про другий корпус музею, який розташований на вулиці Драгоманова. Це не лише неймовірна архітектурна пам’ятка, а й справжня скарбниця мистецтва, культури та народної творчості. Ідея створення музею виникла у Андрея Шептицького ще в 1905 році. А колекцію відомого діяча передали туди у 1913 році. Нині у фондах двох музеїв знаходиться 150 тисяч експонатів.

Другий корпус - це Палац Дуніковських XIX століття, який був придбаний у 1911 році. Це одна з найкрасивіших вілл у Львові. Вона виконана у необароковому стилі, споруда оздоблена маскаронами, скульптурами богів та херувимів, декором з грифонів, левів, мушель. Окрім чудових фото там ви ще зможете збагатити свої знання, завітавши на виставку.

Шевченківський гай

Розташування: вулиця Чернеча Гора, 1.

У народі львівський музей просто неба називають “Шевченківський гай”, однак офіційна його назва - Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Скансен розташований на території ландшафтного парку “Знесіння”. Музей вміщає в себе чималу колекцію старовинних будинків з різних куточків України.

На території музею (36 га) є 124 пам’ятки архітектури, котрі об'єднані в 54 садиби. У сховищах музею зберігається близько 20 тисяч предметів щоденного побуту українців та мистецькі знахідки.

Шевченківський гай - це чудова локація для фото. Кожен куточок території приваблює своїм автентичним подихом. Прогулянка там неначе “переносить” вас у минуле.

Палац гіпсових королів у Львові

Розташування: вулиця Коновальця, 47.

Чи не найкраща окраса вулиці Коновальця - Палац (вілла) гіпсових королів. Зведена архітектурна пам’ятка була ще в 1892 році, однак у 1904 році вона була перебудована. Ця вілла - є зразком необарокової палацової архітектури у Львові. Цей палац зводили для вдови Йосифа Франца спадкоємці фабрики гіпсу Юзефи Франц.

Каплиця Боїмів

Каплиця Боїмів у Львові, Фото - з відкритого доступу

Каплиця Боїмів у Львові, Фото - з відкритого доступу

Розташування: площа Катедральна, 1.

Ми не змогли оминути стороною головну локацію на площі Ринок (після львівської Ратуші, звичайно) - каплицю Боїмів. Це одна з найвизначніших пам’яток площа Катедральна, 1. Цій споруді вже понад 400 років, однак вона до сьогодні зберегла свій первозданний вигляд.

Каплицю небаченої краси для своєї родини у центрі Львова вирішив звести відомий у ті часи купець родом з Угорщини - Георгій Боїм. Будівлю звели на території міського цвинтаря. Там похована 14 осіб з роду Боїмів.

Архітектурний стиль каплиці визначають як зрілий ренесанс з переходом до бароко. Також його характеризують як найхарактерніший взірець північного маньєризму в Україні.

Читайте також: Як провести вихідні на Львівщині: де та за скільки покататися на тюбах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#локації_львів #що_подивитися_у_львові #львів_цікаві_локації #вілли_львів #палац_львів #новини_львів #куди_піти_у_львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...