• Головна
  • 75% працюючих мам скаржаться на нерозуміння з боку роботодавця
18:26, 30 травня 2013 р.

75% працюючих мам скаржаться на нерозуміння з боку роботодавця

Більшість працюючих батьків часто стикаються з труднощами на роботі через необхідність іноді вирішувати «дитячі» проблеми, у тому числі, в робочий час. На складнощі з роботодавцем скаржаться 75% працюючих мам. Про це говорять дані дослідження надані Міжнародним кадровим порталом hh.ua.

 У татусів подібні ситуації виникають значно рідше (39%). Половина з них чесно зізналася: дитиною займається інший з батьків, і тому ніяких труднощів у вихованні особисто вони не відчувають. Оскільки «труднощі» у тат трапляються нечасто, то й роботодавці більш лояльні до них, ніж до мам. У чверті чоловіків начальство спокійно реагує на сімейні проблеми, у той час як у жінок таких розуміючих шефів майже на 10% менше.

Доцентка кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тамара Марценюк зазначає, що розв’язання проблеми поєднання сімейних і робочих обов’язків знаходиться у сфері обов'язків суспільства. Якщо суспільство визнає дітей за цінність і поважає репродуктивну працю, яка часто закріплена за жінками, то повинно розподіляти обов’язки між жінкою та чоловіком, а також роботодавці та держава загалом зобов’язані підтримувати працюючих жінок. Саме таке комплексне вирішення питання розуміється як відповідальне батьківство.

Мами часто скаржаться на незручний графік роботи і на труднощі в ситуаціях, коли треба піти на лікарняний через хворобу дитини. Батьки найчастіше страждають від того, що їх затримують на роботі, через що їм ніколи спілкуватися з малюком. На серйозну нестачу спілкування скаржаться лише 20% батьків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...