• Головна
  • Панькевич вимагає демонтувати меморіальну дошку Сталіну у Відні
17:36, 30 травня 2013 р.

Панькевич вимагає демонтувати меморіальну дошку Сталіну у Відні

Екс-голова Львівської облради, а нині - народний депутат України Олег Панькевич вважає за необхідне демонтувати меморіальну дошку Йосифу Сталіну у Відні. Щодо цього народний депутат звернувся до міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

«У Відні, на фасаді будинку на Шонбрунер Шльос штрассе, 30, встановлено меморіальну дошку Йосифу Сталіну – людині, яка причетна до розпалювання Другої світової війни та винна у скоєнні злочинів проти людства, зокрема, в організації геноциду українців – Голодомору 1932-1933 років, - зазначає народний депутат. 2 квітня 2009 року Європейський парламент ухвалив Декларацію «Європейська свідомість і тоталітаризм», якою кваліфікував акти насилля сталінізму і нацизму як військові злочини та злочини проти людства. 3 липня 2009 року Комітет з демократії Парламентської асамблеї ОБСЄ схвалив резолюцію «Возз'єднання розділеної Європи», якою запропонував встановити 23 серпня День пам'яті жертв сталінізму та нацизму. З огляду на засудження європейською спільнотою тоталітарного режиму Й.Сталіна встановлення йому у центрі Європи меморіальної дошки суперечить не лише офіційно задекларованій позиції Євросоюзу, а й видається глумлінням над пам’яттю багатомільйонних жертв сталінізму».  

У зв’язку з цим Олег Панькевич наполягає аби глава МЗС звернувся до Міністерства закордонних справ Австрійської Республіки з пропозицією демонтувати меморіальну дошку Сталіну, оскільки звеличення цієї особи є зневагою пам'яті мільйонів жертв сталінського тоталітаризму та жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...