• Головна
  • Як відновлюють озеро на вулиці Панча, - ФОТОФАКТ
13:39, 25 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Як відновлюють озеро на вулиці Панча, - ФОТОФАКТ

У Львові тривають роботи з відновлення озера вул. Панча.

У мережі опублікували світлини реконструкції озера на Панча. Відповідні фотографії на своїй Facebook-сторінці опублікував депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Як зауважив депутат, підрядник завершив основні земельні роботи, розпочав прокладання плівки самого озера. Також територію зони відпочинку вже замостили бруківкою.

Вартість проєкту із реконструкції озера на Панча - 24 млн грн. У Шевченківській райадміністрації зазначають, що його планують завершити до кінця наступного року: все залежатиме від того, як будуть надходити оплати.

Довідка. Озеро на вул. Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках минулого століття, як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву з багатоповерховими будинками. Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод та позбавлена природного стоку з водозбірного басейну внаслідок каналізування Клепарівського потоку у 50−80-х роках. Подальший антропогенний вплив під час забудови наприкінці 90-х років призвід до маловоддя озера, а в жаркі періоди року до повного обміління.

Зважаючи на те, що екосистема флори і фауни, а також природна водойма на території ділянки становлять ландшафтну цінність для Львова проектом також передбачено благоустрій території довкола водойми.

Читайте також: Львівські дигери натрапили на підземний тунель, який веде від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата, - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #озеро #реконструкція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...