• Головна
  • Львівські дигери натрапили на підземний тунель, який веде від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата, - ФОТО, ВІДЕО
15:35, 22 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Львівські дигери натрапили на підземний тунель, який веде від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата, - ФОТО, ВІДЕО

Екскурсія підземним тунелем каналізаційного колектору від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата у Львові.

Львівські дигери дослідили ще один колектор, прогулявшись під землею від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата. Своєю розповіддю і фотографіями з підземелля поділився у Facebook Засновник проєкту Explorer Lviv Андрій Риштун.

За його словами, тепер і район вулиць Миколайчука - Щурата має свої підземелля. На цю знахідку львівські дигери натрапили досить випадково.

"А ви знали що під землею можна пройти від ринку Торпедо і аж до вулиці Щурата? Я - ні! Цей хід ми відкрили чисто випадково. Підняли люк в кущах, а під ним виявився величезний круглий тунель… Ми кілька годин чалапали під землею, аж поки не опинилися на шкільному стадіоні на вулиці Щурата", - розповідає Андрій Риштун.

Він пояснив, що цей каналізаційний колектор з’єднує Полтву з мікрорайоном на вул. Мазепи, Пилипа Орлика, Щурата. При цьому зазначив, що річка Полтва тече якраз якраз під ринком "Торпедо".

Люк, на який натрапили дигери, розташовується у заростях в яру, що поруч із ринком. Вони спустилися вниз із допомогою телескопічної драбини і опинилися у бетонній трубі діаметром близько трьох метрів, на дні - по кісточки води.

"За кілька метрів нижче по течії труба примикає в Полтву. Палицею заміряємо глибину води: вище пояса. Йти у Полтву не будемо, та й нема чого. Там ми вже все бачили. А от куди ж веде цей тунель для нас було загадкою. То ж йдемо проти течії. Мандрувати підземеллями цікаво та весело. В тунелі кожних кількасот метрів видно світло зверху. Деколи це незакриті люки, деколи просто отвори для стоку води. Хоч тунель і відносно новий, але на дні багато сміття. Місцями з бетону стирчать ребра арматури. Скоро тут утвориться незапланована діра. Драбинки і платформи, якими мали б спускатися сюди люди, давно зігнили і лежать на дні", - розповідає Андрій Риштун.

Так, дигери пройшлися підземеллями біля ТЦ "ВАМ", АЗК "ОККО" і до повороту ліворуч на вулицю Загірну.

"Перетнувши автотрасу, колектор зменшився в діаметрі. Тепер це дво-, а не триметрова труба. І з вигляду вона значно старіша. На дні дуже багато бруду а на стінах майже середньовічні нарости. Місцями бруду було настільки багато, що він займав половину труби. Ми тоді згиналися в три погибелі і якось так сунулися вперед. Зате звідти повиходили гарні фотографії. Стадіон школи на вулиці Щурата - це не є крайня точка колектора куди можна пройти. Він ще йде далі аж до вулиці Миколайчука. Тут починається метрова труба, лізти в яку нам не хотілося…", - розповів Андрій Риштун.

Читайте також: 10 місць ностальгії у Львові: легендарні локації старого міста, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дигер #АндрійРиштун #підземелля #колектор #тунель #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...