• Головна
  • Ускладнення у трьох хворих COVID у Львові призвели до ампутації кінцівок: чому так стається
18:07, 19 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Ускладнення у трьох хворих COVID у Львові призвели до ампутації кінцівок: чому так стається

Ускладнення через COVID призвели до ампутації кінцівок.

У 8-й міській клінічній лікарні Львова фіксують збільшення тромбозів після СОVID, які можуть стати причиною ампутації кінцівок. Про це зазначається на Facebook-сторінці медзакладу.

Як відзначають медики 8-ї міської клінічної лікарні, коронавірус стає агресивнішим, часто ускладнення призводять до тромбозів.

"Тільки за цей тиждень нашим хірургам довелося тричі ампутовувати кінцівки, аби врятувати життя пацієнтів. Усі вони потрапили у наше COVID-відділення через важкий перебіг хвороби. Згодом додалися симптоми тромбозу. Якщо порівнювати, то від початку пандемії кількість таких усладенень, у 8 міській клінічній лікарні, трапилося лише 15 разів", - наголошують у медзакладі.

Водночас медики додають, що в зоні ризику - хворі на діабет, генералізований атеросклероз, а також пацієнти із надвагою чи ті, які курять.

"Чому так стається? COVID-19 викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках. Підступність і в тому, що тромбоз як ускладнення, трапляється не тільки в розпалі хвороби, але після повного одужання. Тому, важливо, після виписки із лікарні, бути на постійному контролі у сімейних терапевтів", - пояснили у медзакладі.

Читайте також: Коронавірус у Львові та області: за крок до "червоної" зони

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #Львів #амутація #ускладнення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...