• Головна
  • У Львові вшанували Героїв(ФОТО)
10:40, 27 травня 2013 р.

У Львові вшанували Героїв(ФОТО)

 Вчора у Львові відзначили День Героїв. Відтак, керівництво області та міста, громадські активісти поклали квіти до пам’ятників, центром міста урочисто пройшли колони з ветеранів, членів молодіжних громадських організацій, учнівської молоді, ліцеїстів, військовослужбовців, курсантів під супровід оркестру. Взяли участь у параді і учні львівських шкіл. Кращих буде відзначено згодом.

991

 «Ми прожили складне 20-те століття, століття, яке забрало мільйони українців, що пережили складу моральну трагедію. Від нас пішли кращі з кращих. Але сьогодні завдяки ним ми маємо незалежну Україну», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, у святковій ході взяли участь 16 львівських шкіл, учні яких пройшли маршем та виконали патріотичні пісні.

KOV_9671_800

 Нагадаємо, Свято Героїв започатковано Організацією Українських Націоналістів в пам'ять про борців за Україну – засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського та керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 років Симона Петлюри, які загинули в травні.

992

 Слід зауважити, що 23 травня у с. Зашкові, що на Жовківщині урочистими заходами вшанували память Євгена Коновальця. Саме цього року виповнилось 75 років з дня смерті цього Героя.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,65
42,73
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...