• Головна
  • У Львові біля Сихівського мосту хочуть збудувати новий ЖК на місці приватних будинків
17:41, 27 липня 2021 р.

У Львові біля Сихівського мосту хочуть збудувати новий ЖК на місці приватних будинків

Днями архітектурно-містобудівна рада Львова повторно розглянула детальний план території обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Рахівською, Козловського та Хуторівкою. Тут на вулиці Ромашковій планують звести новий ЖК із багатоповерхівками.

Квартал неподалік сихівського мосту розташований у місцевості Козельники, повідомляє “Діло”.

Зараз там розташована садибна забудова, городи, господарські приміщення, котеджі та житлові дев’ятиповерхівки. Деякі земельні ділянки належно не оформлені, але ними досі користуються люди, каже автор проєкту Роман Свидницький. Згідно з планом перспективного розвитку, на місці малоповерхової забудови будуть зведені багатоповерхівки.

Коричневим кольором позначені існуючі будівлі, а жовтим – силуети майбутніх багатоповерхівок, Фото: Діло

Коричневим кольором позначені існуючі будівлі, а жовтим – силуети майбутніх багатоповерхівок, Фото: Діло

Ми запропонуємо людям, які мають садибні будинки у приватній власності, реконструкцію за рахунок розширення різними методами, надбудову у два чи три поверхи», – заявив Свидницький.

Замовником розробки ДПТ є управління архітектури та урбаністики ЛМР, але вже з’явився інвестор, що бажає забудувати ділянку на вул. Ромашковій. Зокрема, у 2018 та 2020 роках рішенням Львівської міськради громадянці Іванюк Ірині Михайлівній було надано в оренду на 10 років земельні ділянки на вул. Ромашковій, 10 площею 0,0211 га та 0,0792 га. Цільове призначення цих земель передбачає будівництво і обслуговування житлових будинків.

Територія перебуває у зоні Ж-1, де дозволено зведення житлових будинків до чотирьох поверхів. Новий квартал передбачатиме зведення дев’ятиповерхівки зі зміною зонінгу ділянки на Ж-3 та секції чотириповерхових будинків. Також проєктант пропонує оновити транспортну мережу, зробивши дві смуги для руху автомобілів по вулиці Ромашковій, та продовжити її до вулиці Хуторівка. Таким чином прилеглі вулиці утворять два прямокутника, які закільцюють цей квартал.

У Львові біля Сихівського мосту хочуть збудувати новий ЖК на місці приватних будинків, фото-2

Проєкт ДПТ охоплює використання та забудови території орієнтовною площею 11 га. На ній для житлової забудови передбачено орієнтовно 4,57 га (55 % території). Для будівництва вулиць і доріг, пішохідних площ, алей і доріжок необхідно орієнтовно 4,7 га (45% території). Території озеленення, рекреації становлять близько 0,03 га (10 % території).

Проєкт забудови, Фото: Діло

Проєкт забудови, Фото: Діло

Будівництво нових шкіл та дитсадків не передбачено, бо вже існуючі заклади освіти у районі нібито мають необхідні вільні місця, стверджує автор проєкту Роман Свидницький.

У Львові біля Сихівського мосту хочуть збудувати новий ЖК на місці приватних будинків, фото-4

«На території не впорядковані  пішохідні і транспортні зв’язки, а інженерні мережі (водопостачання та каналізування) подекуди взагалі відсутні. Водночас поряд є магістральні вулиці, на яких є магістральні мережі каналізації води, дощової каналізації.

Вигляд з вулиці Ромашкової, Фото: Діло

Вигляд з вулиці Ромашкової, Фото: Діло

Окрім того, на території не впорядкована житлова  забудова. Зокрема, там поряд із малоцінною садибною забудовою розташована 6-8-поверхова  багатоквартирна забудова. Замовник поставив вимогу, щоб ув’язати ці забудови. При цьому обов’язково мають бути забезпечені інженерні мережі», – додає Свидницький.

Читайте також: У міськраді вирішили, що буде на місці колишнього Львівського автобусного заводу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #будівництво #Сихів #ЖК #новиниЛьвова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...