• Головна
  • Відкриття РадіоГаражу у Львові: що відомо про новий простір на Князя Романа, - ФОТО, ВІДЕО
12:39, 30 червня 2021 р.
Надійне джерело

Відкриття РадіоГаражу у Львові: що відомо про новий простір на Князя Романа, - ФОТО, ВІДЕО

РадіоГараж у Львові відкрили на вулиці Князя Романа, 6. 

30 червня відбулося офіційне відкриття нового міждисциплінарного простору - РадіоГаражу у Львові на вулиці Князя Романа, 6. Він є підрозділом Музею радіо "Львівське радіо" і місцем, де будуть проводити виставки, майстерні, дискусії та інше. Кореспондентка 032.ua пропонує детальніше дізнатися про цю локацію. 

Новий медіа-мистецький осередок облаштували у приміщенні старого гаражу на першому поверсі в історичному будинку Львівського радіо. 

РадіоГараж діятиме у будівлі, яка з 1930-х років минулого століття була центром радіомовлення Львова. У 2020 році розпочали роботи із відновлення, консервації, розробки нової концепції, дизайну і ремонтні роботи у просторі. Частину першого та підвального поверху консервували. Окремі елементи реставрували, відновили унікальну вхідну браму, вдалося віднайти унікальні орнаменти на стінах та перекриття із люксферів. 

Простір знайомитиме відвідувачів із низкою тем. Зокрема, едіаархеологією, радіотехнікою, звуковим і мультимедійним мистецтвом, цифровою безпекою, програмуванням. 

Відомо, що одним з перших проєктів РадіоГаражу стане виставка "Тільки у Львові", присвячена історії Львівського радіо в полікультурному середовищі міста. Її планують відкрити у липні. Назву виставки обрали тому, що саме з львівським радіо пов’язано виникнення однойменної пісні.

Надалі планують створити на другому поверсі історичної будівлі перший в Україні інтерактивний Музей радіо, а також на 4 поверсі - радіолабораторію.

Читайте також: Як цьогоріч у Львові відбудеться екологічний фестиваль, - ПРОГРАМА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів. РадіоГараж #Львівщина. новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,78
EUR
42,70
42,83
PLN
9,84
9,86
Оголошення
live comments feed...